Af - 30/12-15 10:17

USA: IS-medlem fra Danmark dræbt i målrettet luftangrebUSA: IS-medlem fra Danmark dræbt i målrettet luftangreb

Han var ifølge amerikanerne et »betroet« medlem af Islamisk Stat og understøttede terrorbevægelsens »eksterne operationer«.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det amerikanske forsvarsministerium bekræfter nu et opsigtvækkende drab på personen R.T., der har boet en stor del af sit liv i Danmark. Det skriver Dagbladet Information.

Han var ifølge amerikanerne et »betroet« medlem af Islamisk Stat og understøttede terrorbevægelsens »eksterne operationer«. Desuden stod han for håndtering af udstyr og penge.

USA: IS-leder med forbindelse til Paris-bagmand er dræbt
USA: IS-leder med forbindelse til Paris-bagmand er dræbt

Drabet foregik via et målrettet luftangreb, der fandt sted 7. december nær byen Raqqa i Syrien, som er Islamisk Stats de facto hovedstad.

Angrebet blev udført af den USA-ledede koalition mod Islamisk Stat, men amerikanerne oplyser ikke, hvilket land fra koalitionen der udførte angrebet.

Iraks leder lover at fjerne Islamisk Stat helt næste år
Iraks leder lover at fjerne Islamisk Stat helt næste år

Tidligere har aktivistgruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently hævdet, at R.T. var blevet dræbt, men dog uden at fremlægge bevis for påstanden. Anonyme kilder har også hævdet dette over for Politiken.

Men nu bekræfter USA altså, at han er blevet dræbt. Oplysningerne kom frem på et pressemøde tirsdag, hvor det blev også blev annonceret, at ni andre medlemmer af Islamisk Stat er blevet dræbt.

Dansker fængslet for at støtte Islamisk Stat
Dansker fængslet for at støtte Islamisk Stat

De i alt ti drab er primært udført ved hjælp af angreb fra droner, men om R.T. blev dræbt ved hjælp af en drone, oplyser det amerikanske forsvarsministerium ikke.

(Information)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx