Af Ritzau - 15/11-16 10:20

Obama vil trække historiske linjer i Athen-taleObama vil trække historiske linjer i Athen-tale

Obama skal fra Grækenland videre til Tyskland, hvor han vil forsikre om USA's fortsatte engagement i Nato.

storybild

USA's præsident, Barack Obama, ankom tirsdag til Athen i Air Force One. Obama skal i den græske hovedstad, som er første stop på hans sidste udlandsrejse, besøge Parthenon og holde en tale om globaliseringens udfordringer på Akropolis. (Billede: Reuters/Michalis Karagiannis)

Præsident Barack Obama er landet i Athen på sin sidste europæiske rundrejse som USA's leder.

Obama skal i den græske hovedstad, som er første stop på hans sidste udlandsrejse, besøge Parthenon og holde en tale om globaliseringens udfordringer på Akropolis.

Talen i Athen - demokratiets fødested- vil ifølge Obamas talsmænd trække forskellige historiske linjer op.

Obama skal under sit ophold i Athen også mødes med medlemmer af den græske regering. Han er i Athen frem til onsdag.

Obama sagde inden sin afrejse fra Washington, at Nato ikke skal frygte, at USA vil trække sig fra militæralliance, når den kommende amerikanske præsident Donald Trump indsættes i embedet.

Obama skal fra Grækenland videre til Tyskland, hvor han også vil forsikre de europæiske allierede om USA's fortsatte engagement i Nato.

Obama skal i Berlin mødes med forbundskansler Angela Merkel, den britiske premierminister, Theresa May, og Frankrigs præsident, François Hollande.

- Der er ingen svaghed i vores beslutsomhed, når det kommer til USA's engagement i at bevare et stærk og robust forhold til Nato, siger han forud for besøget i Berlin ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Barack Obamas bemærkninger faldt samme dag som hans efterfølger, Donald Trump, for første gang talte med den russiske præsident, Vladimir Putin, siden Trump vandt valget 8. november.

Den britiske premierminister talte i telefon med Trump torsdag. Både hun og Trump understregede, at de vil bygge videre på det "særlige forhold", der består mellem Storbritannien og USA.

Trump inviterede May på et besøg hos ham så hurtigt som muligt, oplyste den britiske premierministers kontor.

May blev udnævnt til premierminister, kort efter at Storbritannien ved en folkeafstemning i juni stemte for en udtræden af EU.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Trump rasler med sablen: Vil indføre...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx