Af Ritzau - 31/08-16 16:46; Opdateret: 31/08-16 18:25

Den brasilianske præsidents skæbne afgøres om få timerDen brasilianske præsidents skæbne afgøres om få timer

Dilma Rousseff, som anklages for at sminke statsbudget, kan snart være fortid som brasiliansk præsident.

storybild

Stemmer to tredjedele af senatets 81 medlemmer for at dømme den suspenderede præsident, Dilma Rousseff, vil den fungerende præsident, vicepræsident Michel Temer, blive indsat på posten. (Billede: Scanpix/Nelson Almeida)

I senatet i Brasilien har man onsdag eftermiddag dansk tid indledt et skæbnemøde, hvor der om få timer stemmes om den anklagede og suspenderede præsident Dilma Rousseffs fremtid.

Det er kulminationen på en månedlang konflikt i brasiliansk politik, som er endt med en rigsretssag mod Rousseff.

Senatet har besluttet at afholde to afstemninger. Dels stemmer man, om Rousseff skal fjernes fra posten. Dels stemmes der, om hun skal udelukkes fra at have et offentligt embede i otte år.

Brasiliens første kvindelige præsident er anklaget for at have brugt midler fra statslige banker til at dække huller i statsbudgettet.

Stemmer to tredjedele i senatet for at dømme den suspenderede præsident, vil den fungerende præsident, vicepræsident Michel Temer, blive indsat på posten. Her kan han sidde i resten af Rousseffs oprindelige regeringsperiode.

Der er 81 medlemmer i senatet.

Mandag, da Rousseff talte for senatorerne, forsøgte hun at forsvare sig. Men hun har tilsyneladende opgivet håbet.

- Jeg ved, at jeg bliver dømt. Men min samvittighed er ren. Jeg har ikke begået de lovbrud, jeg anklages for, sagde hun.

Rousseff var tidligere populær. Men efter en finanskrise og en korruptionsskandale i Petrobras, det statslige olieselskab, dykkede hendes popularitet.

Siden midten af maj har Temer siddet som midlertidig præsident.

Rousseff blev på det tidspunkt suspenderet, da landets kongres besluttede, at man ville fortsætte den procedure, som var indledt i landets underhus.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx