Af - 16/06-16 05:56

De største livsnydere er dem, der tager billeder med mobilenDe største livsnydere er dem, der tager billeder med mobilen

Du skal ikke længere have dårlig samvittighed over at fotodokumentere din hverdag.

storybild

Tager du altid billeder af, hvad du oplever i din hverdag? Det gør dig faktisk til en stor livsnyder. (arkivfoto) (Billede: Colourbox)

Vi hører konstant, at vi ikke skal tage alle de billeder med vores iPhone, da vi afbryder oplevelsen, og at det er dårligt for en ikke at leve i nuet.

Men nu viser det sig, at du roligt kan fortsætte med at tage billeder med din mobil for at dokumentere din hverdag på Instagram og Facebook, da det at tage billeder rent faktisk betyder, at du har en større nydelse af det, du laver. Det skriver magasinet Time.

Sådan reddede Apples Siri et barns liv
Sådan reddede Apples Siri et barns liv

Forskere bag undersøgelsen mener nemlig, at vi nyder særlige øjeblikke mere, hvis vi ikke bare oplever det i nuet, men også dokumenterer det gennem mobilen.

- Det vi fandt ud af, var, at du faktisk ser anderledes på verden, fordi du leder efter ting, du ønsker at fange, og som du ønsker at huske, fortæller en af forskerne bag undersøgelsen Kristin Diehl, der er lektor i marketing på Handelshøjskolen USC Marshall i Los Angeles, Californien.

Konklusionen kommer på baggrund af ni eksperimenter, hvor forskerne målte i hvor høj grad forsøgspersonerne nød oplevelser som museumsbesøg, måltider og at gå på opdagelse i en by. Her fik nogle af personerne besked på at tage billeder af det de oplevede, mens andre blev bedt om det modsatte.

Og her viste det sig, at de personer, der oplevede ting og tog billeder af det, var mere engagerede i, hvad der skete omkring dem, og nød det mere end dem, der lod mobilen ligge i lommen.

Sådan bruger du din iPhone som dankort
Sådan bruger du din iPhone som dankort

Kristin Diehl mener, at man skal finde forklaring ved, at man simpelthen er mere opmærksom på noget, når man aktivt beslutter sig for at tage et billede eller en video af det, og det giver i sidste ende en større fornøjelse eller nydelse.

- Det vi fandt ud af var, at man kigger lidt anderledes på verden, fordi man leder efter ting, man vil fange i øjeblikket og gemme, siger hun og forklarer, at man vil få den samme affekt, hvis man blot tænker på at tage et billede, men ikke gør det.

Så i virkeligheden er ikke billedet, der gør, at vi nyder vores oplevelser mere, men tanken om at tage det.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan skjuler du private billeder på din iPhone fra kæresten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx