Af Ritzau - 29/03-17 14:47; Opdateret: 29/03-17 15:43

S om brexit: Regeringen må op på dupperne for DanmarkS om brexit: Regeringen må op på dupperne for Danmark

Storbritannien har officielt sat sin udmeldelse af EU i gang. Nu vil S se regeringen i arbejdstøjet.

storybild

Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen vil have regeringen i arbejdstøjet, efter at Storbritannien officielt onsdag satte sin udmeldelse af EU i gang. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Oli Scarff)

Regeringen skal i arbejdstøjet for bedst muligt at sikre danske interesser, efter at Storbritannien onsdag officielt har sat sin udmeldelse af EU i gang.

Det mener Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, der begræder, at Storbritannien nu tager det første skridt på vejen ud af EU.

- Det er trist både for Danmark og for resten af Europa, at Storbritannien ikke længere vil være en del af vores europæiske fællesskab.

- Regeringen må komme i arbejdstøjet for at sikre den bedst mulige aftale for Danmark, siger han i en skriftlig kommentar.

Fra ordføreren lyder der også kritik af, at regeringen efter brexit-afstemningen ikke har fremlagt tiltag rettet mod erhvervslivet.

- Statsministeren indkaldte erhvervslivet til et kaffemøde tidligere på ugen, men ellers er det småt med tiltag fra regeringens side på trods af, at den lige efter den britiske afstemning sidste år lovede guld og grønne skove.

- Det er altafgørende for Danmark, at regeringen er på dupperne, så fokus i forhandlingerne bliver lagt på de områder, der især er vigtige for Danmark, siger Nicolai Wammen.

Det kan ifølge ordføreren eksempelvis være, når det drejer sig om fiskeri i Nordsøen, som fylder meget for Danmark og muligvis mindre for andre EU-lande.

Storbritannien er Danmarks fjerdestørste eksportmarked. I Danmark er der også over 50.000 job, der bliver berørt af handlen med Storbritannien, lyder det fra Wammen.

-Der er ingen tvivl om, at det er ekstremt vigtigt, at danske virksomheder stadig har god adgang til det britiske marked, siger han.

Storbritanniens EU-ambassadør, Tim Barrow, afleverede onsdag eftermiddag brevet om britisk udmeldelse til EU-præsident Donald Tusk.

Brevet starter i henhold til EU-traktatens artikel 50 en historisk nedtælling, indtil Storbritannien som det første land nogensinde forlader EU senest om to år.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Han holdt tungen lige i munden: Et...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx