Af - 07/01-16 23:29; Opdateret: 08/01-16 07:03

Terrorforsker: Vi ser en ny form for angrebTerrorforsker: Vi ser en ny form for angreb

Den bevæbnede mand, der i går blev dræbt på en politistation i Paris, bar et papir med Islamisk Stats flag.

storybild

(Billede: Polfoto)

Politiet i Paris skød og dræbte i går en 20-årig marokkansk født mand, der forsøgte at trænge ind på en politistation i Paris.

Han skulle angiveligt have råbt "Allahu Akbar" - Gud er stor - og båret et selvmordsbælte, der skulle vise sig at være en attrap. Han bar desuden et stykke papir med et IS-flag samt en tilståelse på arabisk, oplyser anklagemyndigheden i Paris ifølge flere udenlandske nyhedsbureauer.

Angrebet skete på årsdagen for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo og efterforskes i øjeblikket som en terrorhandling.

Paris: Formodet terrorist identificeret
Paris: Formodet terrorist identificeret

Den danske terrorforsker Jytte Klausen fra Brandeis University i Massachusetts mener ikke, der kan være tvivl om, at angrebet er en terrorhandling, og at manden har forbindelser til IS.

Hun betegner angrebet som et "maskeradeangreb".

- Det er et nyt fænomen, vi ikke har et ord for endnu, hvor formålet med angrebene er at skabe en tilstand af højt alarmberedskab. Derfor er det lige meget, om selvmordsvestene har sprængstof i sig eller ej. Politiet kan ikke se forskel, og det kræver, at politiet skyder personen ned, før der sker et angreb. Vi kender kun denne type angreb fra Islamisk Stat, siger hun og tilføjer, at det er en billig og ressourcebesparende teknik.

Nyt drama i Paris: Fransk politi dræber bevæbnet mand
Nyt drama i Paris: Fransk politi dræber bevæbnet mand

- Men det skaber lige præcis den situation, som IS ønsker at skabe i Europa – de ønsker at bringe krigen til vores gader, fortæller hun.

Selv om der er mange flere "farlige frivillige" i Europa end nogensinde før, mener hun dog ikke, vi skal glemme fakta midt i panikken.

- Generelt er det svært for terrorister at få folk til at begå selvmord, især blandt vesterlændinge. Omvendt ser vi flere og flere desertører, fortæller hun.

Frankrigs præsident: Vi er ikke færdige med terror
Frankrigs præsident: Vi er ikke færdige med terror

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx