Af Webstud/AS - 10/10-17 10:49

Streetwear-kongen sælger ud for vanvittigt beløbStreetwear-kongen sælger ud for vanvittigt beløb

Stifteren af Supreme har solgt halvdelen af streetwear-brandet til verdens største private kapitalfond.

storybild

Ifølge modemediet GQ har stifteren James Jebbia solgt halvdelen af sit streetwear-brand Supreme for tre milliarder kroner.

LÆS OGSÅ: Supreme x Louis Vuitton-kollektion slår vanvittige prisrekorder

Supreme er kendt for at sælge mindre tøj, end der efterspørges, for at opretholde brandets eksklusivitet, hvilket ofte leder til lange køer og vilde videresalgspriser.

Mens det startede som et skatermærke, har Supreme i dag udviklet sig til at være forbeholdt unge med penge på lommen. Beslutningen om, at sælge en del af brandet, indgår i Jebbias plan om igen at gøre tøjet lettere tilgængeligt for folket.

James Jebbia åbnede for 23 år siden den første Supreme-butik i New York. Det kostede ham 75.000 kroner. I dag er brandet syv milliarder værd.

LÆS OGSÅ: Streetwear-mærke laver ny forårskollektion med The North Face

Det er Carlyle Group, der har købt halvdelen af Supreme, angiveligt for 3,1 milliarder kroner. Et højt beløb, men blot et greb i lommen for Carlyle, verdens største private kapitalfond, der råder over 63 trillioner kroner.

»At arbejde med Carlyle tillader os at koncentrere os om, hvad vi gør bedst, og forblive i kontrol over brandet, som vi altid har været«, fortæller stifteren om salget.

LÆS OGSÅ: Kan du ikke få fat i Supreme-tøj? Her er årsagen

Med salget er Supreme nu værdisat til omkring syv milliarder kroner. Fans håber, at fondens opkøb ikke kommer til at påvirke brandet negativt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg var inviteret til at holde...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
Ekspert: De unge kongelige kommer til...
bt.dk
Tætte venner klar til at hjælpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx