Af - 06/01-14 11:35; Opdateret: 06/01-14 11:47

Forskning: Solmodne tomater smager ikke bedreForskning: Solmodne tomater smager ikke bedre

Mange har en idé om, at solmodne tomater smager bedre end tomater dyrket i drivhus om vinteren. Men norsk forskning viser, at sollyset ikke har noget med smagen at gøre.

storybild

Nu norsk forskning viser, at sollys ikke påvirker smagen på tomater. (Billede: Polfoto/GONZALES PHOTO LEON KIRKHOLT)

Mange har opfattelsen af, at solmodne tomater smager bedre end tomater dyrket om vinteren i drivhus, og derfor specifikt går efter det, når de er på indkøb.

Men det afviser et norsk forskerhold nu.

Det er derimod modningsgraden og især saltindholdet i det vand som bliver brugt til vandingen som påvirker sødmen, det skriver forskning.no.

Plant dit gavepapir
Plant dit gavepapir

- Vi har en opfattelse af, at solmodne tomater dyrket med masser af lys er søde og gode. Derfor er det overraskende at få et resultat som viser, at forskellen kun går imellem sorter, uafhængig af lysstyrke, siger Michel Verheul fra Bioforsk, til forskning.no.

Dømt for at kaste tomat efter statsministeren
Dømt for at kaste tomat efter statsministeren

- Samtidig ved vi, at saltindholdet i vand påvirker sødmen. Det er måske derfor, at tomater fra Italien og Spanien smager bedre. Fordi de får mere saltvand – ikke på grund af solen, siger Michel Verheul.

Hvad er det? Dåsemakrel - i en pølse
Hvad er det? Dåsemakrel - i en pølse

I forskernes forsøg var sukkerindholdet i tomaterne det samme, uanset om der var meget eller lidt lys. Til gengæld har sollyset den effekt, at der kan produceres flere tomater. Men det spiller altså ikke nogen rolle i forhold til smagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx