Af - 02/03-14 08:37; Opdateret: 02/03-14 09:37

Russiske soldater konfiskerer våben i UkraineRussiske soldater konfiskerer våben i Ukraine

Soldater fra Rusland er rykket ind på Krim-halvøen hvor de nu er ved at konfiskere våben fra ukrainske militæranlæg. Alt imens omverdenen opfordrer til dialog.

storybild

Situationen på Krim-halvøen er eskalerende. (Billede: Polfoto/AP/Darko Vojinovic)

Russiske soldater er søndag morgen begyndt at konfiskere våben fra ukrainske militæranlæg, det oplyser det russiske nyhedsbureau Interfax til Reuters.

Obama advarer Putin mod at rykke ind i Ukraine
Obama advarer Putin mod at rykke ind i Ukraine

En kilde fra det ukrainske forsvarsministerium har oplyst, at de russiske soldater har opfordret det ukrainske militærpersonale til at vælge side og støtte Krim-halvøens 'retmæssige ledere', ifølge Reuters.

Ukraine beder Vesten om hjælp mod Rusland
Ukraine beder Vesten om hjælp mod Rusland

Meldingen kommer efter, at det russiske parlament lørdag godkendte Vladimir Putins anmodning om lov til at gribe militært ind i Ukraine og beskytte russiske interesserer på Krim-halvøen.

Ukraines præsident ruster landet til krig
Ukraines præsident ruster landet til krig

Det fik efterfølgende Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, til at sætte det ukrainske militær i højeste alarmberedskab.

Lørdag fandt en lang telefonsamtale sted mellem USA's præsident Barack Obama og Ruslands Vladimir Putin, hvor Obama advarede Rusland om at gribe ind militært.

Barack Obama er i forvejen blevet kritiseret af sine poltiske modstandere for at være for blød. Senest har senator Marco Rubio fra Florida været ude og sige, at Barack Obama bør give Vladimir Putin ren besked.

- Obama bør kalde en spade for en spade og omtale Ruslands indblanding som det, det er: En militær invasion, skriver Marc Rubio i en artikel på Politico.com.

- Præsidenten må erkende, at den eneste måde at omgås tyranner som Vladimir Putin på er med en klar forståelse for at de ikke er til at stole på, og de lader sig kun afskrække fra at provokere ved resolut handling, skriver han yderligere.

Putin vil se situationen an før invasion i Ukraine
Putin vil se situationen an før invasion i Ukraine

FN's generalsekræter Ban Ki-moon har også opfordret til dialog. for at stoppe den eskalerende situation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx