15/07-17 22:55; Opdateret: 16/07-17 00:18

Politiet sigter 16-årig dreng i sag om syreangreb i LondonPolitiet sigter 16-årig dreng i sag om syreangreb i London

En teenager mistænkes for at stå bag fem syreangreb i London torsdag. Fredag var der et tilsvarende angreb.

storybild

En ung dreng er anholdt og sigtet i sagen om fem syreangreb i London, der skete torsdag. En anden dreng er løsladt mod kaution. På billedet ses politi og redningspersonale ved et af angrebsstederne. Reuters/Social Media

London. En 16-årig dreng er lørdag blevet sigtet af britisk politi i forbindelse med fem syreangreb i London. I alt er drengen blevet sigtet for 15 lovovertrædelser.

Det skriver BBC.

Sigtelserne lyder blandt andet på røveri, alvorlig kropslig skade og besiddelse af en genstand til at udlede skadeligt stof.

Det var sent torsdag aften, at fem personer i London blev angrebet ved at få smidt syre ud over sig.

Alle fem episoder skete inden for 90 minutter og fandt sted i den østlige og nordlige del af den britiske hovedstad.

Gerningsmændene kørte på en knallert op på siden af ofrene og hældte syre eller en lignende ætsende væske i ansigtet på dem.

Det første angreb gik ud over en 32-årig mand klokken 22.25. Han kom kørende på en knallert i området omkring Hackney.

De fem ofre blev alle kørt til forskellige hospitaler efter angrebene. Et af ofrene har fået det, der betegnes som "livsændrende skader".

Den 16-årige dreng blev anholdt fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters. Det samme gjorde en 15-årig dreng, men han er ifølge BBC blevet løsladt mod kaution.

Mindre end 24 timer efter de fem angreb blev en knallertkører udsat for et muligt nyt angreb med syre. Hændelsen fandt sted fredag ved 17-tiden i Dagenham, der er en af det østlige Londons store forstæder.

Ifølge avisen The Telegraph kørte to mænd på en knallert op på siden af offeret, en mand i 20'erne, og sprøjtede en væske, der beskrives som et "giftigt middel", mod ham.

Mændene forsøgte at stjæle hans knallert, men det lykkedes ikke. Manden blev bragt til et hospital. Politiet oplyser, at offeret ikke har fået varige skader og er udskrevet igen. Ingen personer er anholdt i sagen.

Angreb med ætsende væsker er stigende over hele Storbritannien.

I 2012 blev der anmeldt 183 angreb. Antallet er siden steget støt hvert eneste år og nåede i 2016 op på 504 angreb, viser en grafik i The Telegraph.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx