Af Niels Pedersen - 02/02-18 13:26

Ildkugle styrter ned i landsby - nu er luftvåbnet på sagenIldkugle styrter ned i landsby - nu er luftvåbnet på sagen

Boboerne i den peruvianske landsby Larancahuani kunne i lørdags pludselig se en stor ildkugle på himlen, selvom det på det tidspunkt stadig var lyst. Mens den kom tættere på jorden, lød der en høj, brølende lyd, som først tav, da den mystiske kugle ramte jorden.

storybild

Landsbyboere i det sydøstlige Peru fandt tre metalkugler efter at have set en ildkugle styrte mod jorden. (Billede: Perus luftvåben)

Beboerne i den sydøstperuvianske landsby tæt på grænsen til Bolivia gav sig til at undersøge, hvad det mon var, de netop havde været vidner til og bemærkede, at der lugtede brændt, da de nærmede sig det sted, hvor kuglen havde ramt jorden. I første omgang troede beboerne, at der var tale om et meteornedslag, men til deres overraskelse var det en metalkugle på cirka en meter i diameter, de fandt liggende på jorden.

Det fik dem til at kontakte myndighederne, og nu er kuglen blevet en sag for både Perus luftvåben og rumagentur. Det skriver AFP og rumagenturet Conida på Facebook.

Beboerne fandt yderligere to metalkugler af samme slags og et mindre metalstykke i området. De er nu sendt til Perus hovedstad, Lima, hvor de skal undersøges nærmere, men alt tyder på, at der er tale om rumskrot.

»Ifølge de første analyser er det en brændstoftank fra en gammel satellit,« siger kommandør fra Perus luftvåben, Pedro Palza, til AFP.

Noget af metallet var smeltet under turen gennem atmosfæren. (Billede: Perus luftvåben)

Men dermed er sagen ikke lukket. For de 40 kilo tunge metalkugler kunne have kostet menneskeliv, da de styrtede ned fra rummet. Af samme årsag skal forældede satellitter bringes ind i en bane, hvor de vil brænde op i atmosfæren.

Derfor vil de peruvianske myndigheder nu undersøge, om der er sket et brud på international praksis.

Ifølge det peruvianske nyhedsbureau Andina har Conida under analyserne af kuglerne og metalstykket fundet inskriptioner på russisk, så meget tyder på, at det er resterne af en russisk sattelit eller rumraket, der pludselig styrtede ned ved landsbyen Larancahuani.

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sports-komet scorer vild...
bt.dk
Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx