Af Lars Dinesen - 30/08-17 21:31

17-årig pige afsløret: Skal være hjerne bag online 'selvmords-leg'17-årig pige afsløret: Skal være hjerne bag online 'selvmords-leg'

En 17-årig pige er blevet anholdt i  Khabarovsk Krai-regionen i det sydøstlige Rusland. Hun skal have været en af bagmændene bag en ondsindet internet-leg, der fik sårbare teenagere til at tage deres eget liv.

storybild

Det skriver britiske Metro.

Trusler på dit eget eller din families liv skal have været dagligdag for unge, der på nettet var med i den såkaldte Bluewhale-selvmordsleg. Teenagere, som de russiske bagmænd har fået kontakt med over nettet, skal have pålagt de unge at løse en lang række opgaver for at deltage. Ofte til stor fare for dem selv og deres helbred.

Den 17-årige pige skal ifølge en efterforsker i det russiske indenrigsministerium selv have spillet med i det makabre spil, og er på et tidspunkt blevet tilbudt at slutte sig til at de skruppelløse bagmænd frem for at tage sit eget liv, som skal have været udgangen for mange unge deltagere.

Legen går i korte træk ud på, at man igennem 50 dage får de unge hver dag en ny opgave igennem de sociale medier. En dag skal de måske lytte til en dyster sang eller se en horror-film. En anden skal de skære figurer i sig selv med en skarp genstand. Til sidst får de til opgave at tage sit eget liv. MX har tidligere beskrevet fænomenet i dybden. Læs mere her.

Et tidligere eksempel er fra 11. februar, hvor den 15-årige russer Yulia Konstantinova kastede sig i døden fra et højhus. Forinden havde den unge pige efterladt en afskedshilsen på 'VKontakte,' der er Ruslands svar på Facebook: Et billede af en svævende blåhval med teksten 'slut'. Det er langt fra det eneste 'Blue Whale'-relaterede mord i landet.

Rygterne har svirret om, at helt op omkring 180 selvmordsforsøg over to år med begyndelse i 2015. De tal er dog ikke endeligt bekræftet. Lige nu optrevler de russiske myndigheder en gruppe, der menes at have stået bag det makabre foretagende. I juli anholdt pågreb man en 22-årig mand, som man mener har forbindelse til 16 selvmord i Rusland.

Er du selvmordstruet?

BARN/UNG: Alle børn og unge kan ringe til BørneTelefonen på 116 111. Der er åbent kl. 11-23 alle dage året rundt. Fra 23-02 får man fat i Nattelinjen, der er det samme.

VOKSEN: Kontakt Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra kl. 11-04.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx