Af Ritzau - 06/10-16 17:50; Opdateret: 06/10-16 18:02

Syrisk præsident sværger at genvinde kontrol i hele SyrienSyrisk præsident sværger at genvinde kontrol i hele Syrien

Bashar al-Assad siger til TV2, at han agter at føre "skibet i havn", inden tilbagetrædelse kan komme på tale.

storybild

Bashar al-Assad blev onsdag interviewet af TV2s journalist Rasmus Tantholdt. I interviewet siger han, at han har en forfatningsmæssig pligt til at genvinde kontrollen med hele Syrien. (Billede: Scanpix/Tv2)

Den moderate opposition i Syrien er en myte. De vestlige medier viser kun den ene side i det "propagandaspil", der foregår i Syrien. USA støtter Islamisk Stat. Og i krig er det præsidentens opgave at føre skibet i havn.

Sådan forklarer den syriske præsident Bashar al-Assad sig i et interview til den danske tv-station TV2. Interviewet blev optaget onsdag.

Her oplyser præsidenten blandt andet, at det er hans intention at genvinde kontrollen i hele Syrien.

- Det er min mission i henhold til forfatningen, siger præsidenten i interviewet.

Syrien har siden 2011 været igennem en blodig borgerkrig, og der er i øjeblikket hårde kampe i storbyen Aleppo mellem oprørsstyrker og regeringens styrker.

For et år siden begyndte Rusland at udføre luftangreb på regeringens vegne. Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har det koster mindst 9364 mennesker livet - herunder 3804 civile.

De regeringsloyale styrker er blevet anklaget af menneskeretsorganisationer for at bombe hospitaler i Aleppo bevidst. Det afviser præsidenten. Han afviser dog ikke, at der kan være begået "fejl".

Han retter også en kritik mod vestlige medier, som han mener, kun viser ofrene på den ene side af borgerkrigen.

- Det er et propagandaspil. Det er et mediespil, siger han til TV2.

- Du kan tage dit kamera med til den regeringskontrollerede del af Aleppo. Hvorfor hører vi ikke om den?

Adspurgt om sin egen tilbagetrædelse som en del af en mulig løsning afviser præsidenten.

- Det er op til det syriske folk. I krig fører man skibet i havn. Hvis jeg er problemet, så vil jeg gå af. Men det handler ikke om mig. Det er et større problem, siger han og afviser, at han er årsagen til borgerkrigen.

- Hvis jeg var årsagen, så skulle krigen være startet i 2000, da jeg kom til, og ikke i 2011, da pengene begyndte at flyde fra Qatar, og USA besluttede at vælte regeringen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx