Af Julie Bülow - 09/09-17 12:19; Opdateret: 09/09-17 18:22

14-årig blev glemt af hospitalet i fire måneder - nu har kræften spredt sig14-årig blev glemt af hospitalet i fire måneder - nu har kræften spredt sig

Det tog fire måneder, fra knuden i halsen blev fundet, til den 14-årige svenske patient blev kaldt ind til videre undersøgelse. I mellemtiden havde kræften spredt sig.

storybild

Arkivfoto (Billede: Bax Lindhardt)

Skånes Universitetshopital i Lund får i øjeblikket kritik for deres behandling i en meget trist sag. Det skriver det Sydsvenskan.se.

Da en 14-årig patient i oktober sidste år gik til lægen med en knude i halsen, mistænkte den lokale læge straks, at det var noget ondartet. En ultralydsscanning viste at der var en knude og patienten blev, helt efter bogen, henvist til flere forskellige afdelinger på Universitetshospitalet i Lund, så man kunne få undersøgt hvad det var for en knude.

Men henvisningen havnede mellem flere stole, og derfor skulle der gå fire måneder før patienten fik en indkaldelse fra hospitalet. Da den 14-årige kom til undersøgelse og fik lavet en prøve var der gået fire måneder, og den unge patient fik diagnosen kræft i skjoldbruskirtlen med spredning.

»Sådan en undersøgelse skal laves så hurtigt som muligt. Normalt inden for en eller to uger. Det kan ikke udelukkes at prognosen er blevet påvirket af forsinkelsen, siger Christian Lindén, cheflæge på Skånes Universitetshospital. Han har indberettet sagen til den svenske klageinstans der varetager patientloven.

Ifølge cheflægen var problemet, at der var mange forskellige fagpersoner indblandede. Og også at det er en usædvanlig sygdom i den alder. Han tilføjer i øvrigt at de på hospitalet har brug for at gennemgå, hvad der er sket for at undgå at det sker igen.

Cheflægen kan at hensyn til tavshedspligt ikke udtale sig om, hvordan det går med den 14-årige patient.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klub vil have flere på...
bt.dk
Avicii død: Efterlader sig kæmpe formue
bt.dk
‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx