21/08-14 20:31

Guvernør beordrer nationalgarden væk fra FergusonGuvernør beordrer nationalgarden væk fra Ferguson

Roen har lagt sig over St. Louis-forstaden Ferguson, og guvernøren sender hjemmeværnet hjem.

storybild

St. Louis-forstaden Ferguson har i to uger har været plaget af uro efter drabet på en sort teenager, der blev skudt af politiet forrige lørdag. (Billede: st Louis Post-dispatch)

Guvernøren i den amerikanske delstat Missouri har givet nationalgarden ordre til at indlede en "systematisk tilbagetrækning" fra Ferguson.

Ferguson-politi sender betjent hjem efter dødstrussel
Ferguson-politi sender betjent hjem efter dødstrussel

St. Louis-forstaden har i to uger har været plaget af uro efter drabet på en sort teenager, der blev skudt af politiet forrige lørdag.

Guvernør Jay Nixon roser i en pressemeddelelse medlemmerne af nationalgarden, der er en slags hjemmeværn, for indsatsen.

Kaos og uro fortsætter: Nyt politidrab på sort mand
Kaos og uro fortsætter: Nyt politidrab på sort mand

- Jeg værdsætter højt de mænd og kvinder fra nationalgarden, som med succes har udført en specifik og afgrænset mission med at beskytte kommandocentralen, siger Nixon blandt andet om opgaven med at bistå politiet.

I næsten to uger har demonstranter været på gaden i bydelen, og i forbindelse med demonstrationerne har der været plyndringer og vandalisme.

Avis: Person skudt i St. Louis-optøjer
Avis: Person skudt i St. Louis-optøjer

Guvernøren besluttede mandag at indsætte nationalgarden, da urolighederne tog til i kølvandet på drabet på den unge mand Michael Brown forrige lørdag.

Efter indsættelsen af nationalgarden var der de følgende nætter fortsat uro i gaderne, men det seneste døgn har roen igen lagt sig over den fattige forstad.

Optøjer og kaos i amerikansk by: Derfor gik det så galt i Ferguson
Optøjer og kaos i amerikansk by: Derfor gik det så galt i Ferguson

Demonstranterne har krævet en fuld belysning af, hvad der skete, da en betjent forrige weekend dræbte den ubevæbnede Brown med seks skud.

- Hænderne op, skyd ikke, har været det faste tilråb fra demonstranterne for at understrege, hvad de opfatter som et skydeglad og militaristisk politi.

De har udtrykt stor frustration over det overvejende hvide politis hårdhændede behandling af det overvejende sorte flertal i Ferguson.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx