Af Sebastian Kirk - 10/10-17 18:22

Legendarisk 90'er-dille vender tilbage - i helt ny udgaveLegendarisk 90'er-dille vender tilbage - i helt ny udgave

Tamagotchi vender tilbage!

storybild

Arkivfoto. (Billede: SUSUMU TAKAHASHI)

Hvis du var barn i 90'erne, er der sådan cirka nul procents chance for, at du ikke har prøvet at have en Tamagochi i hænderne.

De små digitale kæledyr, der passer perfekt som nøglering i et nøglebundt, var et kæmpemæssigt hit i hele verden, da det japanske firma Bandai lancerede dem i 1996. Mere end 82 millioner Tamagotchier er blevet solgt siden.

Og hvis du hører til dem, der savner de hyggelige små dyr, så er der rigtig godt nyt: Tamagotchien vender nemlig tilbage i en helt ny udgave. Det skriver VentureBeat.

Der er tale om en mini-udgave af de klassiske spil - omkring 80 procent mindre - og selv om vi ikke snakker 3D eller sådan noget moderne pjat, så er Bandai alligevel fulgt en smule med tiden og har lagt farver på skærmen.

»Der er en enorm trend lige nu med 90'er-nostalgi, så det passer perfekt ind i det, vi ser ske med populærkulturen,« siger Liz Grampp, der er vicedirektør for marketing og brand management hos Bandai America til VentureBeat.

»Vi annoncerede via vores japanske hovedkvarter, at vi genudgiver Tamagotchi i Japan, og vi fik så enorm en tilbagemelding fra fans, at det bare styrkede os i troen på, at det også er på tide at bringe den tilbage til USA,« supplerer hun.

Men det er ikke kun USA og Japan, der får fornøjelsen af de nye Tamagotchi. Ifølge Daily Mail bliver de nemlig også rullet ud til Europa i løbet af oktober. Men der er tale om et begrænset parti, så det gælder om at være hurtig.

I mellemtiden kan du hygge dig med tonerne til Dazes udødelige hit om de små digitale dyr fra 1997:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Filmekspert i hård kritik af ny Star...
bt.dk
Puhaa! Vilde Vendsyssels triumf giver...
bt.dk
Lagde du mærke til denne detalje til...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx