Af ritzau - 20/06-16 17:31; Opdateret: 20/06-16 18:02

FBI offentliggør dele af samtale med Orlando-terroristFBI offentliggør dele af samtale med Orlando-terrorist

Der er ingen tegn på, at manden bag massakre i natklub i Florida, var styret af udenlandsk gruppe, siger FBI.

storybild

Omar Mateen (Billede: Scanpix/Handout)

Der er ingen tegn på, at Omar Mateen, manden bag massakren i en natklub i Orlando i Florida i forrige weekend, var styret af en udenlandsk terrorgruppe.

Det oplyser en talsmand FBI, det amerikanske forbundspoliti, på et pressemøde i Orlando ifølge CNN.

FBI og politiet i Florida fastslår efter afhøringer af overlevende og øjenvidner, at gerningsmanden talte med "en isnende ro" under massakren.

Omar Mateen, som dræbte 49 mennesker på en natklub for homoseksuelle, sagde, at han havde en bil med bomber parkeret udenfor, og han truede med at spænde selvmordsveste på gidsler i natklubben.

Det fremgår af tre opkald, som den 29-årige gerningsmand foretog til alarmcentralen, og e-mails, som han sendte fra natklubben Pulse. Han meddelte her, at han støttede militante, islamistiske grupper.

- Nu får I, hvad I har godt af, og jeg vil få det til at eksplodere, hvis de prøver på noget dumt, sagde han i et opkald til alarmnummeret 911 ifølge oplysninger fra FBI.

Mateen sagde, at han selv havde en vest med sprængstoffer på "som dem, der blev brugt i Frankrig" - øjensynligt en hentydning til terrorangrebet i Paris i november begået af Islamisk Stat.

Det amerikanske politi siger, at "mange liv blev reddet", da gerningsmanden blev tvunget på tilbagetog ved politiets indtrængen.

Herunder er udskriften af det opkald Omar Mateen foretog til alarmcentralen klokken 2.35 om natten lokal tid. Opkaldet varede cirka 50 sekunder, oplyser FBI.


Orlando Police Dispatcher (OD)
Shooter (OM)

OD: Emergency 911, this is being recorded.
OM: In the name of God the Merciful, the beneficial [in Arabic]
OD: What?
OM: Praise be to God, and prayers as well as peace be upon the prophet of God [in Arabic]. I let you know, I’m in Orlando and I did the shootings.
OD: What’s your name?
OM: My name is I pledge of allegiance to [omitted].
OD: Ok, What’s your name?
OM: I pledge allegiance to [omitted] may God protect him [in Arabic], on behalf of [omitted].
OD: Alright, where are you at?
OM: In Orlando.
OD: Where in Orlando?
[End of call.]

Kilde: FBI

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx