Af Ritzau - 22/09-16 16:33; Opdateret: 22/09-16 17:45

FN-talsmand: Udsigt til nødhjælp i Aleppo er dysterFN-talsmand: Udsigt til nødhjælp i Aleppo er dyster

40 lastbiler med nødhjælp står klar blot 50 kilometer fra krigshærget by, men sikkerhedsgarantierne mangler.

storybild

En konvoj med nødhjælp blev angrebet ved Aleppo mandag. Det har kompliceret udleveringen af nødhjælpen i det krigshærgede land yderligere. (Billede: Reuters/Ammar Abdullah)

Der er desperat brug for nødhjælp i og omkring den syriske by Aleppo.

Men selv om FN har en konvoj stående blot 50 kilometer fra den krigshærgede by, er det langtfra sikkert, at mad og medicin snart skulle være på vej til de civile. Et angreb mod en konvoj i området mandag har kun gjort udsigterne mørkere.

Det fortæller Jens Lærke fra FN's kontor for Humanitære Anliggender.

- Det har været en mørk uge i Syrien, og udsigterne er ikke gode, siger han og uddyber:

- Der står lige nu en konvoj med 40 lastbiler, som er beregnet til den østlige del af Aleppo. Den har stået ved grænsen mellem Tyrkiet og Syrien, men vi har ikke kunnet få sikkerhedsgarantier til de 50 kilometer, der er på strækningen. Mandagens angreb øger ikke udsigten til, at denne konvoj kan flytte sig med det samme.

I kølvandet på angrebet mod nødhjælpskonvojen blev der trykket på pauseknappen for lignende transporter i hele Syrien. Det drejer sig om konvojer, der kører til særligt belejrede områder og krydser flere såkaldte konfliktlinjer på vejen.

Torsdag er den første af en sådan konvoj siden mandag kørt fra den syriske hovedstad, Damaskus, med retning mod oplandet.

Kort efter klokken 15 dansk tid er hjælpen nået frem til byen Moadamiya.

- Konvojen er netop nået frem med nødhjælp til 35.000 mennesker. Hjælpen består af fødevarer, medicin, undervisningsmaterialer og remedier til at rense vand og desinficere, siger Jens Lærke.

Der er samtidig udsigt til, at flere konvojer får grønt lys til at køre ud.

- Når man snakker om Syrien er der ikke tale om en "one size fits all". Når vi sender konvojer - og vi håber at sende flere de kommende dage - sker det fra sag til sag eller konvoj til konvoj så at sige.

- Jeg kan ikke sige præcis, hvor eller de præcise områder vi håber at komme frem til, men jeg kan sige, at ingen af konvojerne i Damaskus er beregnet til at tage til Aleppo, siger Jens Lærke.

Det er to måneder siden, at syrere i Moadamiya har fået nødhjælp.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx