03/03-14 22:23; Opdateret: 03/03-14 22:44

Rusland erobrer grænsepost i UkraineRusland erobrer grænsepost i Ukraine

Rusland erobrer grænsepost og sender mandskabsvogne ind i Ukraine, siger talsmand ifølge nyhedsbureauer.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Russisk militær har mandag aften taget kontrol over en ukrainsk grænsepost ved en færgeovergang mellem Ukraine og Rusland, og russerne sender mandskabsvogne med soldater ind på den ukrainske halvø.

I flere dage har Rusland omringet posten ved færgeterminalen, men ikke før mandag aften har soldaterne taget kontrol over grænseposten.

En talsmand for grænsepolitiet siger, at russiske soldater har overtaget posten og kørt tre lastbiler med soldater ind på ukrainsk område.

Samtidig med den angivelige russiske landsætning er FN's Sikkerhedsråd samlet til hastemøde i New York. Mødet er kommet i stand efter russisk ønske.

Her siger den russiske ambassadør Vitalij Tjurkin, at den væltede ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, har sendt et brev til den russiske præsident, Vladimir Putin, og bedt ham om militær assistance.

- Folk bliver forfulgt af sproglige og politiske grunde. Så derfor vil jeg anmode Ruslands præsident hr. Putin at bruge væbnede styrker til at etablere legitimitet, fred, lov og orden, stabilitet og forsvare Ukraines folk, sagde Vitalij Tjurkin, der læste op fra brevet.

Janukovitj skrev desuden til Putin, at "Ukraine var på randen af borgerkrig, og der herskede kaos og anarki i landet."


/ritzau/Reuters


LÆS OGSÅ: Ukraine og Rusland i splid om krigsultimatum

LÆS OGSÅ: EU truer Rusland med sanktioner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx