Af Mads Brandsen - 02/04-18 17:00

Billede fra Det Hvide Hus vækker undren: Hvorfor er der så få farvede?Billede fra Det Hvide Hus vækker undren: Hvorfor er der så få farvede?

Når man ser det seneste hold praktikanter i den amerikanske præsidents officielle embedsbolig Det Hvide Hus er der en slående mangel på farvede.

Trump wishes Americans a Happy Passover, Happy Easter

I videoen ovenfor kan du se præsident Trumps påskehilsen.

Fredag offentliggjorde Det Hvide Hus et billede af praktikanterne i foråret 2018, og hurtigt bemærkede folk på nettet, at der er et ganske hvidt hold.

Det skriver Washington Post.

Om det skyldes, at de farvede ikke var så begejstret for at være i praktik hos Donald Trump, vides ikke - men ifølge amerikanske Gallup er det netop blandt farvede amerikanere, at han har allermindst opbakning.

Ifølge beskrivelsen af praktikforløbet, som man kan komme ind på via en åben ansøgning, er forventningerne til deltagerne helt i top.

'Dette praktiske program har til formål at vejlede og kultivere morgendagens unge ledere, skærpe deres forståelse for regeringsapparatet og forberede dem på fremtidige jobmuligheder i den offentlige sektor', hedder det.

Kritikerne peger på, at det hele så meget bedre ud under den tidligere præsident, Barack Obama. Der var flere farvede praktikanter.

Frarværet af etnisk diversitet i Det Hvide Hus og i Trumps regering har tiltrukket sig en del opmærksomhed siden hans tiltræden i embedet i januar sidste år. Da Omarosa Manigault Newman fratrådte som kommunikationschef for Det Hvide Hus' kontor for offentligt samarbejde i december, var det blot endnu en påmindelse om fraværet af afro-amerikanere på topposter i Det Hvide Hus. Hun var den eneste sorte rådgiver.

Mens der er flere farvede embedsmænd, er der i regeringen blot to ud af 16 farvede ministre.

Sidste år viste en opgørelse, som kampagnen 'Reflective Democracy' stod bag, at 97 procent af alle republikanske folkevalgte er hvide, og at 76 procent af dem er mænd. I befolkningen udgør hvide mænd blot 31 procent. Blandt dem, der stiller op for det republikanske parti er blot tre procent farvede mænd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beskyldning: Hollywood-stjerne...
bt.dk
Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx