Af - 07/05-14 10:37; Opdateret: 07/05-14 14:44

Tysk avis om Eurovision-semifinale: Putin og hipsterneTysk avis om Eurovision-semifinale: Putin og hipsterne

Ukrainekrisen prægede aftenen i 'muntre og hippe Danmark', skriver Der Spiegel.

storybild

(Billede: Polfoto/ Dresling Jens)

I går løb den første Eurovision-semifinale af stablen på Refshaleøen. Og arrangementet blev stærkt præget af Ukrainekrisen, i hvertfald hvis man skal tro den tyske avis Der Spiegel.

Det danske værtsskab forsøgte ellers med blide drillerier om mænd, der holder i hånd, ifølge avisen at sende budskabet om, at alle var velkomne. Men da det blev klart, at Rusland gik videre til i finalen, udbrød salen i buhråb.

- Og så var det forbi med den københavnske coolness, skriver avisen.

Ifølge Der Spiegel var selve showet og musikken temmelig ensformigt og forudsigeligt. Og det var altså politikken, der sørgede for samtalestof.

Ifølge avisen kan seerne at dømme ud fra semifinalen på lørdag forvente masser af nydelighed og selvironi i forhold til klicheer om hipstere på cykler, et folkenært kongehus, rene gader, samt jokes om den lille havfrue.

- Seriestjerner! Selvironi! Ja, danskerne gjorde denne aften en stor indsats for at vise deres lille lands stilbevidste internationale behændighed. Men politikken vil sørge for det største samtalestof på lørdag, når Rusland og Ukraine på på ny kæmper mod hinanden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godt eller dårligt nyt? Ingen ved...
bt.dk
LIGE NU: Medie - nu forlader...
bt.dk
Skuddrama i USA: Nøgen mand dræber...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx