Af Ritzau - 20/12-16 21:03; Opdateret: 20/12-16 21:27

Dansk ambassadør: Berlin er på vej tilbage efter angrebDansk ambassadør: Berlin er på vej tilbage efter angreb

Selv om Berlin et døgn efter angrebet på et julemarked er præget af sorg, er flere folk ude tirsdag aften.

storybild

Berlin er en by på halv mast, lyder det fra Danmarks ambassadør i Tyskland, efter angrebet på et julemarked mandag. Men på trods af sorgen er der et døgn efter kommet flere mennesker ud i gaderne igen. (Billede: Scanpix/Odd Andersen)

Stemningen i Berlin er præget af sorg med tyske flag på halv mast i hele byen, efter at 12 mennesker blev dræbt og mange såret, da en lastbil bragede ind i et julemarked mandag aften.

Men langsomt begynder flere mennesker at vise sig i gadebilledet, fortæller Danmarks ambassadør i Tyskland, Friis Arne Petersen, tirsdag aften.

- Man kan godt se, at byen ikke er helt så livlig, som den plejer at være, og slet ikke på det her tidspunkt af året. Men der begynder at komme flere ud her til aften, end der var i formiddags og i eftermiddags, lyder det.

Han mærker et stærkt ønske i befolkningen om at holde sammen og kæmpe for et frit og demokratisk samfund, hvilket også har været et tema blandt talere ved mindehøjtideligheder i byen.

- Der er sorg men samtidig et meget stærkt ønske blandt borgerne om, at vi skal holde sammen og ikke lade os overvælde af had og angst, siger han.

Den mand, som politiet først havde anholdt og mistænkt for at stå bag angrebet mandag aften, er igen blevet løsladt. Og det reagerer befolkningen roligt på, mener ambassadøren.

- Der må man have stor respekt for den tyske befolkning. Fordi når politiet kommer til den konklusion, at han skal løslades, så er det den rigtige beslutning, siger han.

Ambassadøren forventer, at den kommende tid vil være præget af en politisk debat som følge af episoden.

- Nogle højrefløjspolitikere er allerede begyndt at tweete, at angrebet er en klar konsekvens af Angela Merkels flygtningepolitik. Andre svarer, at det er ækelt at bruge sådan en tragedie til politiske formål.

- Man man kommer ikke uden om det. Når chokket har fortaget sig, vil der komme en fase, hvor den politiske debat vil have meget skarpt optrukne fronter, lyder det.

Mindst 12 mennesker mistede mandag aften livet, og knap 50 blev såret, da en lastbil torpederede et julemarked i den tyske hovedstad, Berlin.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx