Af Tilde Liv Andersen - 16/07-17 11:56

Mindst tre er kommet alvorligt til skade under berømt tyrefægtningsfestivalMindst tre er kommet alvorligt til skade under berømt tyrefægtningsfestival

Mænd bliver trampet, jordet og stanget, når de deltager i den berømte tyrefægtningsfestival San Fermin, der hvert år afholdes i den spanske by Pamplona.

storybild

A bull's horn touches the face of Spanish bullfighter Ruben Pinar, barely not goring it, during the last bullfight at the San Fermin festival in Pamplona, northern Spain, July 14, 2017. REUTERS/Susana Vera TPX IMAGES OF THE DAY (Billede: SUSANA VERA)

For her løber hundredvis af mænd om kap med de enorme tyre igennem små spanske gader, inden tyrene bliver drevet ind på den kæmpe arena, hvor tyrefægtningsdysterne bliver afholdt.

Folk kommer fra hele verden for at overvære den gamle spanske traditionsrige dyst. Og det bliver en kamp, der i værste fald kan betyde, at hverken tyr eller mand slipper fra ringen i live.

Men det er ikke kun i ringen, at mænd kommer til skade. Festivalen, der i år har været afholdt fra den 6. til den 14. juli, har resulteret i mindst tre alvorligt tilskadekomne, efter de er blevet ramt af tyrenes horn i gadekapløbet.

På arenaen, hvor professionelle tyrefægtere duellerer, har der været voldsomme dueller mod de stærke dyr. Det fik den spanske matador Ruben Pinar at føle, da han blev ramt på kinden af et horn i sit forsøg på at skære et øre af dyret. Selvom han blev ramt, slap han uskadt fra turneringen.

Også den populære matador Rafael Rubio Lujan havde vanskeligheder, da han i sin dyst blev kastet op i luften af en tyr på 660 kilo. Heldigvis for ham slap han med overfladiske skader og var i stand til at kæmpe videre mod den enorme tyr, som han til sidst fik nedkæmpet. I sejrsrusen blev han båret ud af arenaen på skuldrene af to mænd foran 20.000 tusind tilskuere.

I kampen er der tradition for at skære dyrets øre eller hale af, inden det mister livet, hvilket også var tilfældet i dette års festival. Øret bliver betragtet som et trofæ fra det nedslagtede dyr.

Men det er dog ikke altid kun tyrene, det går ud over, Igennem årene har mindst 16 mænd mistet livet i den traditionsrige festival. Senest mistede den 27 årige Alcalá de Henares livet i gadekapløbet, det skete tilbage i 2009.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterlyst for milliontyveri: Har du...
bt.dk
LIGE NU: Dommedags-scener - kæmpe...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Forbud mod afbrænding: Gælder i 8...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx