22/09-13 08:39

Gidsler frigivet i Nairobi - terrordramaet fortsætterGidsler frigivet i Nairobi - terrordramaet fortsætter

Terroristerne i det kenyanske shoppingcenter er endnu ikke nedkæmpet, og de har heller ikke overgivet sig.

storybild

Terroristerne i det kenyanske shoppingcenter er endnu ikke nedkæmpet, og de har heller ikke overgivet sig. (Billede: Polfoto)

Fem gidsler er blevet frigivet fra shoppingcentret Westgate i den kenyanske hovedstad, Nairobi, hvor bevæbnede terrorister lørdag har slået mindst 39 mennesker ihjel. Heriblandt adskillige udlændinge.

- Positive udviklinger. Fem gidsler løsladt. Belejringen ved Westgate fortsætter, skriver Kenya National Disaster Operation Centre på Twitter natten til søndag dansk tid.

LÆS OGSÅ: ADVARSEL: Se de forfærdelige billeder fra tragedien i Kenya

Det er al-Shabaab, en militant islamistgruppe fra Somalia med bånd til al-Qaeda, som har taget skylden for angrebet.

Et ukendt antal personer bliver fortsat tilbageholdt inde i Westgate af de bevæbnede terrorister, som tilsyneladende har forskanset sig.

- Antallet af gidsler er stadig ukendt, men de er flere forskellige steder. Der er endnu ingen kommunikation. Øvre niveauer er blevet sikret, skriver Kenya National Disaster Operation Centre på Twitter efter klokken 4 natten til søndag dansk tid.

- Geværmændene er blevet inddæmmet på et sted, men der er gidsler andre steder i nærheden, som ikke kan komme til udgangen, lyder det.

LÆS OGSÅ: Dansker undslap terrorangreb: Nu 39 dræbte

Store sikkerhedsstyrker befinder sig ved det luksuriøse shoppingcenter, som normalt er en magnet for udlændinge og velhavende kenyanere.

Derudover er det sparsomt med bekræftede oplysninger fra stedet. Den danske ambassade skriver på Facebook, at danskere frarådes at bevæge sig i nærheden af Westgate, og at man bør udvise den største agtpågivenhed og undgå større forsamlinger.

Situationen er generelt anspændt i den kenyanske hovedstad, og flere shoppingcentre er lukket af sikkerhedshensyn, herunder Village Market, Capital Centre, The Junction og Prestige Plaza. Ifølge ambassaden blev angrebet indledt kort før klokken 13 lørdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Skærpet mistanke: Populær plastik kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx