05/10-15 10:44

Tyrkiet: Russisk kampfly har krænket vort luftrumTyrkiet: Russisk kampfly har krænket vort luftrum

I forbindelse med luftangreb i Syrien fløj russisk kampfly gennem Tyrkiets territorium, ifølge Tyrkiet.

storybild

Et russisk kampfly krænkede i weekenden Tyrkiets luftrum i forbindelse med bombetogterne mod oprørsgrupper i Syrien ifølge den tyrkiske regering. (Billede: Polfoto)

Et russisk kampfly krænkede i weekenden Tyrkiets luftrum i forbindelse med bombetogterne mod oprørsgrupper i Syrien ifølge den tyrkiske regering.

Den russiske handling fik Tyrkiets udenrigsministerium til at indkalde Ruslands ambassadør for "kraftigt at protestere" og understrege betydningen af, at den slags ikke gentager sig.

- Det russiske kampfly fløj ud af Tyrkiets luftrum og ind i Syrien, efter at det blev mødt af to F-16-fly fra det tyrkiske luftvåben, som fløj patruljer i området, lyder det i en udtalelse fra ministeriet.

Nato-chef tvivler på Ruslands hensigter i Syrien
Nato-chef tvivler på Ruslands hensigter i Syrien

Den tyrkiske udenrigsminister, Feridun Sinirlioglu, kontaktede sin russiske kollega, Sergej Lavrov, for at protestere over hændelsen.

Ministeren var også i kontakt med Nato-allierede herunder USA, lyder det videre i udtalelsen.

Hændelsen fandt sted lørdag klokken 11 dansk tid syd for Yayladagi-regionen i Tyrkiets sydlige Hatay-provins ifølge udenrigsministeriet.

Det kræves, at "sådan en handling ikke gentages", ellers vil Rusland blive "holdt ansvarlig for enhver uønsket hændelse, der kan opstå" i kølvandet.

Rusland sagde i sidste uge, at landet er begyndt at bombe Islamisk Stat i Syrien og hævder at have svækket gruppen betydeligt.

Russiske kampfly bomber tre syriske provinser
Russiske kampfly bomber tre syriske provinser

Vesten er dog uenig i fremlægningen af de udtalelser, men det står klart, at russerne har udført luftangreb i Syrien siden onsdag.

Tyrkiet anser Ruslands luftangreb som "uacceptable", og præsident Recep Tayyip Erdogan har advaret om, at Moskva begår en stor fejltagelse.

Erdogan opfordrede i lørdags den russiske præsident, Vladimir Putin, til at genoverveje Moskvas luftangreb og beskyldte det russiske militær for at vende det blinde øje til drab på snesevis af civile.

LÆS OGSÅ: USA-kilde: Rusland bomber i Syrien efter forhåndsvarsel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx