Af - 30/11-15 17:21; Opdateret: 30/11-15 17:34

Klimatopmøde i Paris: Derfor er det vigtigtKlimatopmøde i Paris: Derfor er det vigtigt

Klimaforandringerne er på forhandlingsbordet de kommende uger til COP21, der officielt begyndte mandag.

Bildstrecke im Grossformat »

Bremsning af den globale opvarmning - det er det vigtigste emne på dagsordenen de kommende uger, hvor verdens lande mødes til klimatopmødet COP21 i Paris.

Da klimatopmødet i 2009 blev afholdt i København stemplede de fleste eksperter udfaldet som en fiasko, men denne gang er det rent faktisk sandsynligt at få en aftale på plads ifølge Jarl Krausing, international chef i den grønne tænktetank Concito, der har baggrund som klimaforhandler for Danmark.

- Jeg er optimistisk omkring, at man får en aftale på plads denne gang. Klimaet er kommet øverst på dagsordenen både blandt politikere og virksomheder, som nu indser, at det er værd at lave en grøn omstilling, siger Jarl Krausing.

Paven advarer om klimakrise på Afrika-besøg
Paven advarer om klimakrise på Afrika-besøg

På bare 150 år er kloden blevet næsten én grad varmere. Og stort set alle klimaforskere er i dag enige om, at vi har selv har været skyld i den temperaturstigning.

- Vi SKAL sørge for, at verden ikke bliver varmere end maks to grader ved udgangen af dette århundrede. Ellers risikerer vi en situationer, hvor endnu flere i verden kommer til at mangle mad, dyrearter uddør og drikkevandet forsvinder for flere 100 millioner mennesker, forklarer Jarl Krausing.

Global opvarmning gavner produktion af champagne
Global opvarmning gavner produktion af champagne

For Danmarks vedkommende vil det betyde, at vi i fremtiden slet ikke er en grøn plet på verdenskortet.

- Havstigningerne vil få Danmark under vand. Ved udgangen af dette århundrede kommer vandet til at stige mellem en halv og en hel meter - og det mønster vil fortsætte med endnu hurtigere hastighed ud i fremtiden, hvis vi ikke sørger for at bremse det.


LÆS OGSÅ: Pas på: Derfor er din bil sårbar lige nu

LÆS OGSÅ: DMI: Sådan er chancen for hvid jul

LÆS OGSÅ: Frankrig lover 15 klimamilliarder: Paris er sidste udkald

LÆS OGSÅ: FN vedtager nye og ambitiøse mål for bæredygtig udvikling

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx