Af - 29/07-15 13:05

Skød og halshuggede berømt løve - nu er han hadet af alleSkød og halshuggede berømt løve - nu er han hadet af alle

Amerikansk turist mistænkes for at have betalt hundredtusindvis af kroner i bestikkelse for at skyde berømt hanløve i Afrika.

Bildstrecke im Grossformat »

Billede af hanløven Cecil, der var en kæmpe turistattraktion i nationalparken Hwange i Zimbabwe.

En amerikansk tandlæge ved navn Walter Palmer er gennem de seneste par dage blevet en af de mest forhadte mennesker på internettet.

Se de hadske kommentarer i galleriet øverst!

Amerikaneren mistænkes for at have bestukket sig til at dræbe en berømt hanløve nær en beskyttet nationalpark i det afrikanske land Zimbawe, som han besøgte tidligere på måneden, skriver avisen The Independent.

Betalte 370.000 kroner for at halshugge berømt løve
Betalte 370.000 kroner for at halshugge berømt løve

Løven, der hedder Cecil, var kendt og elsket af både lokale og turister i Hwange National Park. Derfor kom det også som et stort chok, da parkbetjente fandt hanløven halshugget og med skinnet flået af.

Beskyldt for bestikkelse
Angiveligt skulle Walter Palmer have bestukket lokale guider med 55.000 dollars, hvilket rundt regnet svarer til 370.000 danske kroner, forlyder det.

For at camuflere drabet som værende lovligt blev Cecil lokket ud af nationalparkens beskyttede område af Palmer og hans medskyldige.

Voldsomme billeder: Her bliver tyrefægter stanget og smadret til blods
Voldsomme billeder: Her bliver tyrefægter stanget og smadret til blods

Her blev den 13-årige hanløve efterfølgende forsøgt nedlagt med en armbrøst, der modsat en riffel ikke støjer og vækker opsigt.

Men pilen fra armbrøsten blev ikke det dræbende skud. Ifølge data fra en GPS-chip, som Cecil bar, blev det stakkels dyr forfulgt i 4o timer for til sidst at blive skudt med en riffel.

Se video af Cecil her:

Medskyldige sigtet
Den ansvarlige jæger, som hjalp Walter Palmer med drabet, er siden hen blevet sigtet for krybskytteri. Det samme er en mand, som ejede jorden, hvor løven blev skudt. Begge mændene, der er fra Zimbabwe, risikerer op til 15 års fængsel, hvis de bliver fundet skyldige, skriver BBC.

Om Walter Palmer vil blive retsforfulgt, skal myndighederne nu tage stilling til.

Tiger på flugt dræber mand i Georgiens hovedstad
Tiger på flugt dræber mand i Georgiens hovedstad

Amerikaneren erkendte i går, tirdag, drabet på Cecil. Han påstår dog, at han ikke vidste, at han foretog sig noget ulovligt.

- Jeg havde ingen idé om, at løven, jeg jagtede, var en lokalkendt yndling, at den bar halsbånd og var en del af et program, før jagten var forbi, skriver den amerikanske tandlæge i en meddelelse, som er blevet sendt rundt til medierne.

Her Palmer beklager hændelsen og skriver desuden, at han troede, han havde alle tilladelserne i orden.

- Jeg fortryder virkelig, at min hobby, som jeg elsker og praktiserer ansvarligt, har ført til denne løves død, siger han.

Løve springer gennem bilvindue og dræber kvinde
Løve springer gennem bilvindue og dræber kvinde

Hængt ud på nettet
Selv om Walter Palmer endnu ikke er blevet dømt, har folkedomstolen på internettet allerede brændemærket ham som en gemen og kynisk skurk.

forbrugerbedømmelses-hjemmesiden Yelp.com, hvor Walter Palmers tandlægeklinik i byen Minneapolis er listet, er en flodbølge af vrede kommentarer og negative bedømmelser således væltet ind.

Også et hav af kendisser har meldt sig ind i kritikerkoret og giver Walter Palmer en sviner med på vejen på de sociale medier - heriblandt sangerinden Cher, Sharon Osbourne og talkshowværten Piers Morgen.
Ifølge BBC levede der for hundrede år siden omkring 200.000 løver på det afrikanske kontinent. Antallet er dog faldet dramatisk gennem tiden, så der i dag lever mindre end 30.000.

Rekordmange næsehorn er i år dræbt i Sydafrika
Rekordmange næsehorn er i år dræbt i Sydafrika

Slår gift-alarm: Danske pindsvin lider smertefuld død
Slår gift-alarm: Danske pindsvin lider smertefuld død

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx