Af Niels Pedersen - 27/11-17 21:15

Oles hund løb i forvejen og forsvandt: Pludselig hørte han den skrige - 40 meter oppe i luften Oles hund løb i forvejen og forsvandt: Pludselig hørte han den skrige - 40 meter oppe i luften

Efterfølgende blev han nødt til at aflive hunden og advarer nu andre imod den særlige fare.

storybild

Det var en bichon frisé som denne, der blev taget af ørnen. (Billede: VYACHESLAV OSELEDKO)

Norske Ole Magnus Filseth var 12. november ude for at lufte sin hund som så mange gange før. Men denne dag skete der noget så dramatisk, at han næppe nogensinde glemmer den.

Ole Magnus Friseth lod den halvanden år gamle hund gå frit omkring under turen ved Veten på den nordnorske ø Karlsøy, men efter at have løbet lidt i forvejen forsvandt den lille hund af racen bichon frisé pludselig sporløst.

Han fik ikke noget svar, da han kaldte på hunden og begyndte at frygte, at den kunne have mistet fodfæstet på nogle af de stejle skrænter i området. Men i samme øjeblik gav hunden lyd fra sig - oppe fra luften.

'Mens jeg stod under skrænterne, hørte jeg pludselig at hunden skreg, og så så jeg en ørn komme flyvende uden for skrænten med hunden i kløerne, omkring 40 meter over mig,' skriver Ole Magnus Filseth i en mail til Dagbladet.

Ørnen kunne dog ikke holde sig på vingerne i lang tid med sit tunge bytte. Efter at have gennemsøgt området, fandt Ole Magnus Friseth sin hund liggende på ryggen i lyngen. Den var stadig i live, men meget svært tilredt. Hunden havde mærker fra ørnens skarpe kløer og næb på både ryggen, hovedet og snuden. Halsbåndet var også revet af, og hunden var lam fra halsen og ned - sandsynligvis fordi ørnen havde sluppet den højt oppe i luften og ladet den falde til jorden.

Efterfølgende havde Ole Magnus Friseth ingen anden udvej end at lade sin hund aflive.

LÆS OGSÅ: Meteorolog har gjort foruroligende opdagelse: Det er kun et spørgsmål om tid - ødelæggelsen vil være

Nu advarer han andre hundeejere mod risikoen for ørneangreb.

Ole Magnus Friseth beskriver ørnen som værende lidt mindre end en havørn og mørk i farven. Derfor tror Ole Magnus Friseth, at det var en ung havørn eller en kongeørn, som tog hans hund.

Til det lokale medie Nordlys fortæller chefen for Norsk Ornitologisk Forening, Ingar Jostein Øien, at kongeørne af og til tager små hunde som bytte, men at menneskets bedste ven er for stort et dyr til at de lidt mindre havørne kan angribe dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storkonflikt nærmer sig: Bryder...
bt.dk
Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Fire brødre fra Jylland solgte biler...
bt.dk
34-årig mand er død efter bus-ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx