Af - 11/01-15 10:21

Så skete det igen: Mand åbner flydøre i protestSå skete det igen: Mand åbner flydøre i protest

To personer er anholdt efter at have åbnet nøddøre i et fly lørdag morgen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Inden for den sidste måned har Kina gjort sig særdeles uheldigt bemærket i forhold til opførsel i passagerfly. Nu er den så gal igen.

Lørdag morgen lokal tid blev to personer anholdt efter, at den ene åbnede to nøddøre i et passagerfly, som skulle lette fra den sydkinesiske by, Chengdu. Det skriver Associated Press.

Flyet var i færd med at begive sig ud på startbanen, da en mand med efternavnet Zhou tog affære og bremsede afgangen, inden den for alvor begyndte.

Ifølge AP skyldes den aparte opførsel, at manden klagede over en forsinkelse og mangel på ventilation i flyet, mens det afventede take off på grund af en snestorm.

Fly-jomfru skabte panik da han pludselig gjorde dette
Fly-jomfru skabte panik da han pludselig gjorde dette

Flyet vendte efterfølgende tilbage til gaten, og 25 personer blev tilbageholdt til afhøring, mens resten af passagererne fortsatte i et andet fly til deres destination: Beijing.

Zhou samt en guide landede derimod i en 15 dage lang 'administrativ detention' for at have åbnet dørene samt at sprede falsk information om bord på flyet.

I december skabte en kinesisk flypassager problemer, da han på sin jomfrurejse trængte til frisk luft og derfor ville åbne nøddøren.

Et par dage senere udbrød der slåskamp i et fly mellem kvinder på grund af en grædende baby.

Ifølge AP skyldes flere kaotiske situationer i kinesiske fly et stigende problem med forsinkelser med flyafgangene i Kina.

Slåskamp i luften: Kvinder forlanger at grædende baby holder kæft
Slåskamp i luften: Kvinder forlanger at grædende baby holder kæft

Det skyldes hovedsageligt en kombination af, at Kinas luftrum er verdens næstmest trafikerede samt at den militære kontrol over luftrummet er meget stor, hvilket bremser afviklingen af den civile luftfart.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx