Af - 30/09-16 11:23

Frikendt for voldtægt: 'Hun sagde nej på en flirtende måde'Frikendt for voldtægt: 'Hun sagde nej på en flirtende måde'

To norske mænd er blevet frikendt for tiltale om voldtægt af en dengang 15-årig pige. De hævder at pigen sagde nej på en 'flirtende måde'.

storybild

PLUS-historie. Socialdemokraterne, De Radikale og SF vil straffe sex uden samtykke som voldtægt. Kritikere mener, at det skader retssikkerheden og giver uskyldigt dømte. (se Ritzau historie 221500) - -MODELFOTO (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2013) (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Først blev de to mænd kendt skyldig i grov voldtægt, da sagen var for retten i Oslo. Siden ankede de sagen til landsretten, og de to dengang 16 og 17-årige drenge er nu blevet frikendt i tiltalen om voldtægt af en 15-årig pige, skriver tv2 Norge.

En person anholdt efter anmeldelse om voldtægt på elitens kostskole
En person anholdt efter anmeldelse om voldtægt på elitens kostskole

Episoden fandt sted sidste år før jul. De to drenge som pigen kendte via facebook inviterede pigen til at besøge dem på deres hotelværelse. Her tilbød de hende hash og forsøgte gentagne gange at overtale hende til sex.

Hun sagde nej i flere omgange, hvilket de to mænd også erkendte i retten. Men de forsvarede sig i første retsag med, at pigen havde sagt nej på en 'flirtende måde'.

Tre års fængsel til 17-årig i sag om voldtægt
Tre års fængsel til 17-årig i sag om voldtægt

I landsretten forklarede pigen, at hun til sidst gav sig, da hun følte truet og blev udsat for vold. Hun hverken orkede eller turde længere modsætte sig sex med drengene.

I dommen har den norske landsret skrevet, at de lægger til grund at det er 'bevist ud over enhver rimelig tvivl, at den seksuelle omgang fandt sted, fordi de tiltalte over tid udsatte pigen for et stærkt og grænseoverskridende pres'.
De skriver også i dommen, at 'den seksuelle omgang bar stærkt præv af udnyttelse av en usikker og sårbar person.

Unge er fængslet i fire uger for voldtægt i Skive
Unge er fængslet i fire uger for voldtægt i Skive

Juryen fandt de to uskyldige i anklagen om voldtægt. Til gengæld blev de kendt skyldige for grov seksuel omgang med et barn mellem 14 og 16 år.

ifølge pigens bistandsadvokat, har hun efter episoden haft det svært fordi sagen igen og igen er blevet gennemgået, og efter hendes opfattelse, var det der skete på hotelværelset voldtægt.

- Den tiltalte har forklaret at hun gentagne gane sagde nej og følte sig presset. Hun oplevede det som en voldtægt, forklarer advokaten.

Mænd løsladt - men er fortsat sigtet for voldtægt i Valby
Mænd løsladt - men er fortsat sigtet for voldtægt i Valby

Forud for episoden på hotelværelset havde de to drenge røvet en kiosk og pengene havde de brugt på hash og hotelværelset.

Den ene af de to, den 16-årige, blev tilbage i kiosken efter røveriet, og tvang den kvindelige ekspedient om i et baglokale, hvor han truede hende på livet, og voldtog hende.

Den ene af de to mænd er idømt fire år og seks måneders fængsel for røveri, voldtægt af kioskekspedienten og for seksuel omgang med den 15-årige.

Islandsk teenagepige blev voldtaget i garage i Vollsmose
Islandsk teenagepige blev voldtaget i garage i Vollsmose

Den anden er idømt et år og seks måneders fængsel for røveri og seksuel omgang med pigen på hotelværelset.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx