Af Katrine Frederikke Wandrup - 31/07-17 22:23

Flyselskabers uhyggelige hemmelighed: Deler du fly med en passager med dette navn, så deler du fly med et ligFlyselskabers uhyggelige hemmelighed: Deler du fly med en passager med dette navn, så deler du fly med et lig

Navnet bruges som en kode for at skåne passagererne.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix)

Tanken om at sidde i en aflang stålkasse i timevis med en død krop kan nok give de fleste myrekryb.

Men det sker faktisk oftere, end man skulle tro. For hvert år bliver omkring 50.000 døde personer fløjet rundt i verden, fordi de mistede livet væk fra deres hjem og familie – og derfor har behov for at blive fragtet hjem til deres egen begravelse, skriver The Sun.

De døde bliver ofte fløjet hjem, men heldigvis – vil nogen nok mene – ligger de i en forseglet kiste, som igen ligger i en særlig transportkasse sammen med flyets bagage. Inden kroppen kommer om bord på flyet skal der være en officiel erklæring om, at personen skal fragtes hjem.

Alligevel kan tanken om at flyve med et lig nok give en del personer ubehag, og derfor har de forskellige flyselskaber kodeord for, at der er en død person med i lasten, og det kodeord er altså ’Jim Wilson’.

På den måde undgår de, at det bliver alment kendt for passagererne, som skal med samme fly som den døde, måske går i panik eller kræver at komme med et andet fly.

Dog er det ikke alle flyselskaber, der bruger navnet for at betegne den døde passager. Nogle kalder blot den særlige last for ’HR’, som er en forkortelse for ’human remains’ (et lig, red.).

Ifølge Sara Marsden, som er direktør for US Funerals Online (online amerikanske begravelser, red.), har flyselskabet American Airlines endda en særlig service-afdeling, hvis opgave det er at hjælpe bedemænd med at arrangere den dødes hjemtransport.

Det er ifølge The Sun ikke alle flyselskaber, der har mulighed for at fragte den makabre last - for eksempel har EasyJet ikke den mulighed, fordi de ikke har plads til andert end håndbagage i det hele taget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt koncept for 55 millioner...
bt.dk
Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx