25/10-17 08:39

Irakiske styrker gør klar til angreb på sidste IS-baserIrakiske styrker gør klar til angreb på sidste IS-baser

"Jeres sikkerhedsstyrker kommer nu for at befri Jer," hedder det i flyveblade nedkastet over grænseregion.

storybild

Islamisk Stats leder, Abu Bakr al-Baghdadi, som udråbte IS-kalifatet fra Mosul i midten af 2014, udsendte den 28. september en lydoptagelse, som tyder på, m at han er i livet. Irakiske styrker lagde onsdag an til en offensiv for at generobre den sidste del af irakisk territorium, som stadig er under Islamisk Stats kontrol. Scanpix/-

Bagdad. Irakiske styrker er ved at lægge an til en offensiv for at generobre den sidste del af irakisk territorium, som stadig er under Islamisk Stats kontrol, oplyses det i en militær erklæring onsdag.

"Jeres sikkerhedsstyrker kommer nu for at befri Jer," hedder det i flyveblade, som er nedkastet over grænseregionen al-Qaim og Rawa.

Den irakiske hær indledte i september en offensiv mod Islamisk Stat (IS) i området Hawija, der ligger vest for oliebyen Kirkuk.

Islamisk Stat har i år mistet store dele af sit territorium i både Irak og Syrien. I sommer generobrede irakiske styrker således den tidligere millionby Mosul fra den militante gruppe.

Islamisk Stats leder, Abu Bakr al-Baghdadi, som udråbte IS-kalifatet fra Mosul i midten af 2014, udsendte den 28. september en lydoptagelse, som tyder på, at han er i live. Der har ellers været adskillige rapporter om, at han skulle være dræbt. I lydoptagelsen opfordrer han sine tilhængere til at fortsætte kampen - trods tilbageslag.

I sidste uge tog Iraks hær kontrollen over områder i det nordlige Irak fra kurdiske styrker. Kurdiske peshmerga-soldater evakuerede områderne, inden de irakiske styrker ankom.

Over de seneste tre år har kurderne i Irak sat sig på områderne som en del af krigen mod jihadister fra Islamisk Stat (IS).

Spændingerne er steget i landet, efter at en ikke-bindende folkeafstemning om kurdisk uafhængighed blev afholdt i slutningen af september.

Over 92 procent af kurderne i det nordlige Irak stemte for løsrivelse, viste det officielle resultat ifølge den kurdiske valgkommission.

Men afstemningen har vakt vrede både i Irak og nabolandene, hvor der bor store kurdiske mindretal.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Farvel single-liv: Skibabe har scoret...
bt.dk
Medie: Søren Pind var tæt på dansk...
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx