Af Sebastian Kirk - 22/12-17 22:13

Utroligt: Kattekilling født med to ansigter overlever mod alle oddsUtroligt: Kattekilling født med to ansigter overlever mod alle odds

En lille kattekilling i Sydafrika er slet ikke som andre kattekillinger.

storybild

Kattekillingen Bettie Bee har to ansigter. Hun er 10 dage gammel - på trods af, at katte med hendes lidelse sjældent overlever fødslen.

Ved første øjekast ligner killingen Bettie Bee en ganske almindelig kat: Hun har fire poter, to ører, stribet pels og en hale.

Men her stopper ligheden så også. Bettie Bee er nemlig født med to ansigter, hvorfor hun også har to munde, to snuder og tre øjne.

Den lille kat er en del af et kuld på tre killinger født af en ganske almindelig huskat i Eastern Cape, Sydafrika. Ejeren overleverede hende til et lokalt dyreværn, der hjælper katte i nød, og indtil videre går det godt.

'Jeg kan fodre begge hendes munde. De er begge to funktionelle - begge fører ned til maven,' skriver Bettie Bees redningskvinde, som gerne vil være anonym, i en mail til Newsweek.

Den ekstremt sjældne tilstand hedder 'diprosopus', men er bedre kendt som en 'Janus kat' - opkaldt efter den romerske gud Janus, der havde to ansigter. Katte født med denne lidelse overlever sjældent mere end få timer, men Bettie Bee har nu levet i 10 dage mod alle odds - og hun har det fint.

'Hun trives, og hun vokser som en normal killing. Hun var hos dyrlægen, da hun var én dag gammel, og vi besluttede at vente med at foretage scanninger, før hun er en smule større,' skriver redningskvinden til Newsweek.

På grund af mange forespørgsler fra interesserede katteelskere verden over har hun oprettet en Facebook-side til katten, hvor man kan følge hendes udvikling. Det er der i øjeblikket knap 15.000, der gør, og de bliver blandt andet forkælet med nuttede videoer som den her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stortalentet kan ikke holde tårerne...
bt.dk
Drama i aftes: Mand skudt på klos hold
bt.dk
'Rystende læsning' om Peter Madsens...
bt.dk
Drukneulykke ved Rødvig Stevns: Én...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx