Af Ritzau - 25/08-16 09:45

Tyrkiet øger styrken af kampvogne i SyrienTyrkiet øger styrken af kampvogne i Syrien

Islamisk Stats enheder begyndte allerede onsdag at trække sig tilbage fra området omkring Jarablus.

storybild

Tyrkisk kampvogn nær grænsen til Syrien kort før en operation blev indledt inde i Syrien, hvor tyrkisk militær sammen med en oprørsgruppe vil nedkæmpe Islamisk Stats enheder i byen Jarablus. (Billede: Scanpix/Bulent Kilic)

Tyrkiet har sendt yderligere ti kampvogne til Syrien. Det sker dagen efter, at syriske oprørere med støtte fra tyrkisk militær krydsede den tyrkisk-syriske grænse for at nedkæmpe Islamisk Stats enheder i byen Jarabulus, oplyser nyhedsbureauet AFP's udsendte fotograf på stedet.

Mindst ni tyrkiske kampvogne kørte over grænsen til Syrien onsdag. Nyhedsbureauet Reuters skriver, at over 20 tyrkiske kampvogne nu er inde i Syrien.

En kolonne med mindst ni tyrkiske kampvogne kørte ind i Syrien onsdag sammen med en gruppe oprørere, som overvejende er arabere og turkmenere fra blandt andet Afghanistan. Styrken er ved at fordrive Islamisk Stats enheder fra Jarablus og omliggende landsbyer.

Byen har strategisk betydning for Islamisk Stat, som herfra har fået forsyninger fra Tyrkiet.

Ifølge Reuters blev der tidligt torsdag foretaget intense bombardementer af mål omkring Jarablus.

Islamisk Stats enheder begyndte allerede onsdag at trække sig tilbage fra flere landsbyer i området omkring Jarablus.

- Islamisk Stat er ved at være presset ud af en af gruppens sidste bastioner langs den tyrkisk-syriske grænse, rapporterer tyrkiske medier.

Ingen tyrkiske soldater blev dræbt eller såret i løbet af operationen for at befri Jarablus, men en syrisk oprører er dræbt.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, har gjort det klart, at militæroperationen i Jarablus er rettet mod både Islamisk Stat og det kurdiske PYD-parti.

De kurdiske gruppers fremrykning i det nordlige Syrien har vakt stor bekymring i Tyrkiet.

Regeringen betragter PYD som en forlængelse af de kurdiske militante grupper, som den tyrkiske regering bekriger inden for det sydøstlige hjørne af sine egne grænser.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx