Af - 15/01-14 20:42; Opdateret: 15/01-14 22:29

Præsident i sexskandale: Nu er han populærPræsident i sexskandale: Nu er han populær

Alt i mens den franske præsident, François Hollande's to kvinder er gået i flyverskjul, og han selv er tavs som en østers, stiger hans tidligere temmeligt vakkelvorne popularitet.

storybild

Alt i mens den franske præsident, François Hollande's to kvinder er gået i flyverskjul, og han selv er tavs som en østers, stiger hans tidligere temmeligt vakkelvorne popularitet. (Billede: Polfoto)

- Hver og en af os kan i vores personlige liv gå gennem svære perioder, og det er vores egen sag. Det er smertefulde tidspunkter. Men mit princip er, at private ting skal håndteres i privatlivet, sagde en ophidset præsident, der på et pressemøde om landets økonomi nægtede at svare på, hvem der nu er Frankrigs førstedame.

Fransk præsident i brag af sexskandale
Fransk præsident i brag af sexskandale

Men alt i mens at Frankrigs præsident dog lover, at han 1. februar vil fortælle, hvem han ønsker ved sin side i fremtiden, holder de to konkurrenter, kæresten og journalisten, Valerie Trierweiler, og skuespilleren og elskerinden, Julie Gayet, sig langt væk fra pressens blitzlys, mens sladder, spekulationer og rygter vokser dag for dag.

Rygte: Elskerinden er gravid
Mest hotte nyhed i de franske medier er, at Julie Gayet er gravid med præsidenten i fjerde måned og i øvrigt er blevet fyret fra et offentligt job som kunstrådgiver for staten på grund af skandalen.

Frankrigs regering bliver væk fra åbning af vinter-OL
Frankrigs regering bliver væk fra åbning af vinter-OL

Selv har Julie Gayet, der i forvejen har to børn, foreløbigt ikke nogen kommentar til fyringen. Også Præsident Hollande nægter at udtale sig om babyrygterne.

Heller ikke den nuværende førstedame, 48 årige Trierweiler, udtaler sig officielt fra sin sygeseng på et parisisk hospital, hvor hun har opholdt sig siden fredag i sidste uge.

Men ifølge Le Parisien briefer hun dagligt avisen fra sin sygeseng om den depression, som hun fik, da skandalen brød ud.

Hollande: Topprioritet at fange gerningsmand fra avis
Hollande: Topprioritet at fange gerningsmand fra avis

Har ikke været på hospitalet
Ifølge franske medier har 61 årige, François Hollande endnu ikke besøgt Valerie Trierweiler på hospitalet, men er nødt til at træffe en beslutning om, hvem af de to kvinder han vil have, da den udvalgte skal ledsage ham på statsbesøg hos den amerikanske præsident Obama i næste måned.

Ifølge en meningsmåling fra Le Nouvel Observateur er præsidentens popularitet steget med tre procent, nemlig fra 23 til 26. Det er især kvinder, der nu ser mildere på ham.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Ny aftale rammer danske cirkusser:...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx