Af Fie West Madsen - 01/05-17 18:47

Kvinde købte ny taske: Fandt mystisk råb om hjælp indeniKvinde købte ny taske: Fandt mystisk råb om hjælp indeni

En amerikansk kvinde fra Sierra Vista i staten Arizona købte for nylig en taske i den store, amerikanske detailhandelskæde Walmart. I tasken opdagede hun en besked, der tilsyneladende kom langvejs fra.

storybild

En amerikansk kvinde fra Sierra Vista i staten Arizona købte for nylig en taske i den store, amerikanske detailhandelskæde Walmart. I tasken opdagede hun en besked, der tilsyneladende kom langvejs fra. Det skriver Fox 12 KPTV.

Modehus kopierede ikonisk indkøbspose: Se Ikeas geniale svar
Modehus kopierede ikonisk indkøbspose: Se Ikeas geniale svar

I tasken lå en besked skrevet på kinesisk, og ifølge kvinden stammer den fra en person, der er fange i en kinesisk arbejdslejr, og som har sendt brevet som et råb om hjælp. I brevet beskrives det, hvordan vedkommende bliver tvunget til at arbejde omkring 14 timer i døgnet med kun lidt mad og ikke nok lægehjælp.

Kvinden har, siden hun fandt brevet, fået det oversat tre gange for at være sikker på, at ordlyden var korrekt. Men hvorvidt der rent faktisk er tale om et brev sendt fra en person i en kinesisk arbejdslejr, vides ikke med sikkerhed.

Det er dog ikke første gang, at et lignende brev dukker op i et produkt købt i en større detailkæde.

Du kan nu få en 'Ikea-indkøbspose' til 14800 kroner
Du kan nu få en 'Ikea-indkøbspose' til 14800 kroner

Tilbage i 2013 fandt det amerikanske medie CNN frem til en kinesisk mand, der angiveligt havde sendt et lignende brev fra en fangelejr i Kina. Modtageren af brevet var amerikaneren Julie Kieth fra staten Oregon, som i 2011 havde købt en æske med halloween-pynt fra kæden K-mart, og da hun modtog den, opdagede hun på linje med kvinden fra Arizona, et brev vedlagt med et råb om hjælp.

I brevet beskrev kineseren, som CNN senere fandt frem til, hvordan han i Masanjia Labor Camp i Kina blev udsat for både fysisk og psykisk vold, mens han og andre producerede forskellige produkter til Vesten.

- Den første ting, de gør, er at fjerne din værdighed ved at ydmyge dig, fortalte kineseren, som kaldte sig selv Mr. Zhang men ønskede at være anonym, til CNN i 2013.

Mascha Vang købte dyr gave til sin 4-årige datter: - Hold nu kæft, hvor latterligt
Mascha Vang købte dyr gave til sin 4-årige datter: - Hold nu kæft, hvor latterligt

Han forklarede, hvordan man i lejren tævede folk systematisk, frarøvede arbejderne søvn og udsatte dem for tortur. Mr. Zhang fortalte også, hvordan det var helt tilbage i 2008, at han sneg 20 breve, som han i al hemmelighed havde skrevet om natten, ned i 20 forskellige halloween-æsker, og ved et lykketræf endte ét af dem altså med at skabe overskrifter verden over år senere.

McDonald's-ansat i København gør et genialt fund på toilettet
McDonald's-ansat i København gør et genialt fund på toilettet

Sears, der er ejer af kæden K-mart, udtalte tilbage i 2013, at man ikke kender til, at deres produkter skulle komme fra kinesiske arbejdslejre.

- Vi har i vores undersøgelse ikke fundet noget bevis på, at produktion er foregået i arbejdslejre, lød det ifølge CNN fra Sears i 2013.

LÆS OGSÅ: Maskeret mand smed taske ind i læsesal og råbte 'Allahu Akbar'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er de bedste talentklubber: To...
bt.dk
Stor fitnesskæde lukker flere centre
bt.dk
Mystik om Zlatan-statue: ‘Jeg aner...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx