14/07-15 22:31

Tsipras: Jeg tager ansvar for aftale jeg ikke tror påTsipras: Jeg tager ansvar for aftale jeg ikke tror på

Inden afstemning gør Tsipras sit bedste for at forsvare den aftale, han kom hjem fra Bruxelles med.

storybild

(Billede: Polfoto)

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, påtager sig ansvaret for den nye aftale med eurozonen, selv om han ikke tror på indholdet af den.

- Jeg tager ansvaret på mig for alle de fejl, jeg måske har begået, og jeg tager ansvaret på mig for en tekst, jeg ikke tror på, men som jeg underskrev for at undgå en katastrofe for landet og et bankkollaps, siger Tsipras til græsk tv.

Hans bemærkninger kommer dagen inden det græske parlament skal stemme om den aftale, der blev forhandlet på plads i løbet af natten til mandag i Bruxelles.

Tsipras siger, at selv om det var "en dårlig nat for Europa" og selv om aftalen blev "påtvunget" Grækenland, så redder den landet fra at blive smidt ud af eurosamarbejdet og skal implementeres.

Utilfredsheden ulmer i Athen efter aftale
Utilfredsheden ulmer i Athen efter aftale

EU-præsidenten holder topmødepause i jagt på kompromis
EU-præsidenten holder topmødepause i jagt på kompromis

- Jeg vil ikke fortælle det græske folk, at jeg kom tilbage med en succeshistorie, men jeg prøvede at gøre, hvad der er menneskeligt muligt, siger han.

Han tilføjer, at han kæmpede for at undgå, at der blev skåret yderligere ned i lønninger og pensioner, og at aftalen i sidste ende blev mindre slem end tidligere aftaler.

Den græske premierminister har modtaget kraftig kritik fra sine egne partifæller og fra sin koalitionspartner i regeringen. Men han understreger, at Grækenland må holde sig til aftalen og udelukker samtidig, at der vil komme et snarligt nyvalg.

- Jeg vil ikke stikke af fra dette ansvar og vil forsøge at implementere mit politiske program over en fireårig periode, siger han.

Flere oppositionspartier støtter den indgåede aftale, så derfor er det på forhånd ventet, at den vil blive vedtaget i parlamentet i Athen onsdag.

LÆS OGSÅ: Grækenlands parlament siger god for reformforslag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx