30/03-16 09:26

200 år gamle aboriginervåben fundet på byggeplads i Sydney200 år gamle aboriginervåben fundet på byggeplads i Sydney

På en byggeplads nær Sydney har man fundet flere end 20.000 effekter fra landets oprindelige befolkning.

storybild

Under opførelsen af et multimilliard-projekt i en forstad til Sydney har man opdaget flere end 20.000 effekter, der har tilhørt landets oprindelige befolkning, aboriginerne. (Billede: AP/Rob Griffith)

På en byggeplads lidt uden for Sydney er man stødt på, hvad eksperter kalder intet mindre end en guldgrube af kulturgenstande fra Australiens oprindelige befolkning, aboriginerne.

Under opførelsen af et multimilliard-projekt i en Sydneyforstad har man således opdaget flere end 20.000 effekter, der har tilhørt aboriginere, og eksperter har derfor opfordret til, at byggearbejdet indstilles, mens fundene bliver gravet op.

- Det er et af de mest koncentrerede steder med artefakter, dette land nogensinde har set, siger Scott Franks, en ekspert i bevarelse af aboriginer-effekter.

- Dette er et utroligt vigtigt fund. Ikke kun for Sydney, men for hele landet, siger han.

At dømme ud fra områdets beskedne størrelse, som er omkring 700 kvadratmeter, vurderer Scott Franks, at det kan have været et lager af våben, som aboriginerne har brugt til at kæmpe mod britiske kolonister for mere end 200 år siden.

- Materialet, som tingene er lavet af, er ikke fra Sydney, så de er blevet bragt her til ved hjælp af handel og byttehandel, siger han og tilføjer, at der blandt andet er fundet spydspidser og genstande af mere ceremoniel karakter.

De australske aboriginere menes at være det folk med den ældste, vedvarende kultur på planeten med en historie, der strækker sig mere end 40.000 år tilbage.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hareide afslører sin startopstilling:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx