Af - 12/07-16 17:25

EU-land forbyder kvinder at have tildækket ansigt på arbejdeEU-land forbyder kvinder at have tildækket ansigt på arbejde

Nu har retten sagt god for, at det er lovligt at forbyde muslimske kvinder at tildække deres ansigt, når de er på arbejde.

storybild

(Billede: Gonzalo Fuentes)

En arbejdsgiver i Østrig har nu fået rettens ord for, at det ikke strider mod lovgivningen at nægte en ansat at arbejde med tildækket ansigt på grund af vedkommendes tro.

Højesteretten i Østrig vurderede, at hvis påklædning forhindrer kommunikation, så er det fuldt lovligt at fyre dem som ansatte, skriver Independent.

Her kan muslimer i burka få en bøde på 70.000 kroner
Her kan muslimer i burka få en bøde på 70.000 kroner

Sagen kom igennem det østrigske retssystem, efter en muslimsk kvinde var gået til sin arbejdsgiver og havde sagt, at hun udover at gå med tørklæde nu også ville have et ekstra slør, der tildækkede hendes ansigt.

Det fik chefen til at fyre hende, og kvinden til at lægge sag an mod arbejdspladsen for diskrimination.

Ministerium: Efter reglerne at forbyde niqab på skoler
Ministerium: Efter reglerne at forbyde niqab på skoler

Ifølge kvinden havde chefen reageret på hendes meddelse med en besked om, at hun var i gang et 'eksperiment i etnisk beklædning' og at hun hendes ønske var at 'bære forklædning'

Retten afviste diskrimination i, at hun ikke måtte bære slør, men sagde ja til, at ordene havde været nedsættende, og derfor blev hun tilkendt en erstatning på godt 9000 kroner, hvilket var en del mindre, end de 52.000 kroner hun i første omgang krævede.

Niqabforbud på VUC-center får ros fra Dansk Folkeparti
Niqabforbud på VUC-center får ros fra Dansk Folkeparti


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx