12/10-15 10:17; Opdateret: 12/10-15 10:58

Universitetet i Lund er lukket efter trusler om skoleskyderiUniversitetet i Lund er lukket efter trusler om skoleskyderi

Frygt for skoleskyderi fik mandag ledelsen på Lunds universitet til at aflyse alle forelæsninger.

Universitetet i Lund er lukket mandag, efter at flere studenter i byen er kaldt til afhøringer hos politiet vedrørende en trussel om et skoleskyderi sendt på app'en Jodel, som mange studerende anvender, skriver TT.

- Vi har valgt det sikre frem for det usikre, men vi håber, at der kun er tale om en dårlig spøg, siger Torbjörn von Schantz, som er rektor ved Lunds universitet.

Han beklager den ulejlighed, som indstillede forelæsninger medfører for studerende, men han understreger, at hensynet til sikkerheden må gå forud for alt andet.

- Universitetet har fra det foretagende, som driver app'en, fået oplysninger om, truslen øjensynligt er sendt fra et andet område - og altså ikke fra Lund, siger rektoren.

- Truslen skal være rundsendt til flere steder, men den forsvandt igen, inden der blev opmærksomhed om den, siger von Schantz.

I truslen bliver studerende advaret mod at følge undervisningen mandag.

- Nogle af Jer er OK. Gå ikke på universitetet i morgen, hvis I er i Lund. Hold øje med nyhederne i morgen tidlig, hedder det.

Teksten ligger tæt op af en tekst, der blev sendt ud på internetsiden 4chan forud for et skoleskyderi i begyndelsen af oktober på Umpqua Community College i Roseburg i den amerikanske delstat Orgeon.

Her skød og dræbte en 26-årig mand ni mennesker, inden han begik selvmord.

Det er endnu ikke fastslået om drabsmanden havde sendt truslen.

Truslen i Lund er rundsendt til mange studerende.

Svensk politi har forsøgt at lokalisere afsenderen, men det har ikke iværksat nogen operativ indsats omkring universitetet.

- Der er intet konkret, som peger på, at noget virkelig skulle ske, siger en talskvinde for politiet i Sveriges Region Syd

TT skriver, at parken omkring universitetet mandag morgen formiddag var meget tom i forhold til normalt. På bygningerne hænger skilte med budskabet: "Today closed!"

Ifølge det svenske medie Aftonbladet, har flere andre universiteter også modtaget en trussel.

Politiet forsøger i øjeblikket at finde frem til personen, som har sendt truslen. Der har ikke været politiaktion, og det har været universitetets egen beslutning af holde lukket mandag, skriver Aftonbladet.

Appel Jodel er en anonym app, hvor man kan se og skrive beskeder omkring det, der foregår tæt på en. Den er målrettet studiemiljøer.

Dommer fængsler 61-årig efter skyderi
Dommer fængsler 61-årig efter skyderi

LÆS OGSÅ: 20-årig mand skød adskillige personer på amerikansk college

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Danskere søges til at teste buttplugs...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx