Af - 05/09-16 20:21

Medie: Nu forbyder Islamisk Stat burkaerMedie: Nu forbyder Islamisk Stat burkaer

Terrorgruppen er angiveligt bekymrede for deres sikkerhed, når kvinderne er helt tildækkede.

storybild

Iraks næststørste by, Mosul, er stadig kontrolleret af Islamisk Stat, men i takt med at forskellige koalitionsstøttede grupperinger nærmer sig millionbyen over landjorden, er gruppen tilsyneladende begyndt at slække på sine stærke krav, når det kommer til kvinders påklædning.

Observatør: IS mister sidste holdepunkt ved tyrkisk grænse
Observatør: IS mister sidste holdepunkt ved tyrkisk grænse

Frygten for angreb af kvinder i burka, har angiveligt fået dem til at forbyde den islamiske beklædning i "regerings-bygninger" i byen, skriver Daily Mail, der citerer et iransk netmedie for oplysningerne.

Tiltaget skulle være sket, efter flere militæfolk var blevet angrebet af kvinder i Mosul, der skjulte sig bag burkaen, men indtil videre gælder burka-forbuddet kun i bygninger i byen, hvor krigere fra terrorgruppen opholder sig.

Tyrkiet afviser kurdisk melding om våbenhvile i Syrien
Tyrkiet afviser kurdisk melding om våbenhvile i Syrien

I resten af Mosul skal kvinder stadig være fuldstændigt tildækkede, hvis de ikke vil risikere piskeslag eller sågar døden.

I alle byer under Islamisk Stats kontrol er burkaer obligatoriske, og i juni måned gik en serie billeder verden rundt, hvor kvinder smider den forhadte klædedragt, efter at være undsluppet Islamisk Stat.


Topfigur i Islamisk Stat meldes dræbt i Syrien
Topfigur i Islamisk Stat meldes dræbt i Syrien

Senest skete det i byen Manbij, der blev frigivet efter at være under Islamisk Stats kontrol siden 2014. Her brændte kvinderne deres sorte burkaer af på gaden, efter det igen var sikkert at bevæge sig rundt i byen.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx