Af - 09/02-14 14:32; Opdateret: 09/02-14 15:00

'Robinson' mødt med pandekager'Robinson' mødt med pandekager

Øboere i Stillehavet bød på pandekager, da Stillehavs-overlever drev i land efter 14 måneder på åbent hav.

storybild

Den 37-årige fisker Jose Alvarenga overlevede mirakuløst 14 måneder på Stillehavet drivende rundt i sin lille fiskerbåd. (Billede: polfoto/arkiv)

Det var to kokos-dyrkere på en lille, øde - og bortset fra dem selv - ubeboet - Stillehavsø, som var de første mennesker, der så El Salvadors svar på Robinson Crusoe.

Det skriver The Telegraph, som har taget turen til Marschall Øerne for at dække den utrolige historie om den 37-årige fisker Jose Alvarenga, som drev rundt på Stillehavet i 14 måneder i sin lille fiskerbåd, før han igen fik kontakt til civilisationen.

Skibsdrengen døde

Han overlevede på en diæt af rå fisk, fugle, skildpaddeblod og regnvand og sit eget urin. Undervejs døde hans skibsdreng, som han kastede over bord.

Ægteparret Amy Libokmeto og Russel Laikedrik havde netop tilset deres kokospalmer, da de hørte råb og skrig fra naboøen. En mand, nøgen og med langt hår og skæg, svajede rundt med en kniv i hånden, beretter de til The Telegraph.

- Den anden ø ligger så tæt på, at vi kunne se hans ansigt. Han rokkede fra side til side og var ved at kollapse. Jeg tænke, at han måske var faldet over bord fra et skib, siger Amy til The Telegraph.

Var han virkelig på åbent hav i 13 måneder?
Var han virkelig på åbent hav i 13 måneder?

Parret begav sig over den smalle stribe vand og gjorde tegn til, at han skulle lægge kniven. Så kollapsede han i sandet. De hjalp ham tilbage til deres palmehytte. Russel begyndte straks at bage pandekager til ham.

- En pandekage var ikke nok. Så gav vi ham en til, og en til. Vi gav ham tre pandekager, fortæller Amy.

Alvarenga lagde fra land fra den mexicanske kyst den 17. november 2012 for at fiske hajer. En storm sendte den lille fiskerbåd til havs. Historien er så utrolig, at der er sået tvivl om dens ægthed. Men ifølge The Telegraph er centrale datoer og begivenheder nu bekræftet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensberømt ø lukker
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Her er sidste deltager i 'Toppen af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx