Af Ritzau - 24/03-17 22:02

Nøgne mennesker anholdt med et dødt får i AuschwitzNøgne mennesker anholdt med et dødt får i Auschwitz

En gruppe unge slagtede et får, smed tøjet og lænkede sig sammen foran den ikoniske "Arbeit macht frei"-port.

storybild

Over en million mennesker er blevet slået ihjel i nazisternes dødslejr Auschwitz-Birkenau. (Arkivfoto) (Billede: Reuters/Agencja Gazeta)

11 unge mænd og kvinder er anholdt af polsk politi, efter de tog deres tøj af og lænkede sig til hinanden ved et af de største mindesmærker for nazisternes grusomheder, Auschwitz-Birkenau-lejren.

De 11 nøgne mennesker, der er i alderen 20 til 27 år, hængte et banner med teksten "Love" ("Kærlighed", red.) op foran det kendte "Arbeit macht frei"-skilt over indgangen til udryddelseslejren.

De havde desuden slagtet et får og brugte en drone til at filme hele seancen, skriver polske medier.

Museumsvagter greb ind og tilkaldte politiet, der anholdt de 11 unge. Det drejer sig om seks polakker, fire hviderussere og en tysker.

- Vi ved ikke, hvordan og hvornår fåret blev slået ihjel, om det skete på stedet, ved at det fik halsen skåret over, eller om dyret allerede var dødt, siger polititalsmand Sebastian Glen.

Han tilføjer, at der blev fundet en kniv på stedet.

Museumsdirektør Piotr Cywinski fortæller, at det er første gang, at noget sådant er sket i den tidligere nazistiske koncentrationslejr.

- Jeg har ingen idé om, hvad deres motiv var, siger han.

Lokale medier skriver, at episoden var tænkt som en protest mod den væbnede konflikt i Ukraine, men det er ikke bekræftet af politiet.

En talsperson for det lokale politi oplyser, at de 11 anholdte "formentlig vil blive tiltalt for at have skændet et mindesmærke eller et historisk sted".

Nazisterne byggede udryddelseslejren efter at have besat Polen i begyndelsen af Anden Verdenskrig. Den blev taget i brug i 1940.

Stedet er siden blevet et af de vigtigste symboler på nazisternes jødeudryddelse.

Af de omkring seks millioner jøder, der mistede livet under Anden Verdenskrig, blev cirka en million dræbt i Auschwitz-Birkenau lejren i årene 1940-45.

Foruden det store antal jøder blev også sovjetiske krigsfanger, modstandsfolk, romaer, homoseksuelle og mange andre slået ihjel i de nazistiske lejre.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx