Af - 24/05-16 18:52; Opdateret: 24/05-16 19:24

Plus-size model censureret på FacebookPlus-size model censureret på Facebook

En Facebookannonce der viser plus-size modellen Tess Holliday i en bikini, er blevet afvist af Facebook, da den viser 'en krop i en uønsket tilstand'.

Foto: Cherchez la Femme/Facebook.

Facebook er i den grad kommet i den sorte bog hos en australsk feministgruppe, efter det sociale netværk afviste en annonce med et billede af en plus-size model i bikini.

Den feministiske gruppe Cherchez la Femme blev stoppet i at promovere et event på Facebook omkring feminisme og fede, fordi deres bannerbillede af modellen Tess Holliday viste 'en krop i en uønsket tilstand', lød det fra Facebook.

Se billede af modellen Tess Holliday, som Facebook mener er upassende, længere nede i artiklen.

Oskar fra ‘De smukke drenge’: Modeverdenen er ikke en dans på roser
Oskar fra ‘De smukke drenge’: Modeverdenen er ikke en dans på roser


Talskvinden fra feministgruppen, der blev afvist i at booste eventet af Facebook, tænkte straks, at der var tale om en fejl, men da hun skrev for at få en forklaring, fik hun dette svar tilbage fra Facebook:

Din annonce er ikke blevet godkendt fordi billedet, der bliver brugt, ikke overholder vores politik om sundhed og fitness. Billedet viser en krop eller kropsdele i en uønsket tilstand. Annoncer må ikke skildre med en kropsvægt, som er perfekt eller ekstremt uperfekt.

Se hele svaret herunder.

Svaret fik talskvinden op i det røde felt.

- Vi raser temmelig meget herovre, skriver hun i gruppen.

- Facebook har ignoreret det faktum, at vores arrangement vil diskutere krops positivitet... og er i stedet kommet til den konklusion, at vi har sat os for at få kvinder til at tænke dårligt om sig selv ved at poste et billede af en vidunderlig plus-size kvinde, skriver hun.

Cherchez la Femme var dog i stand til at beholde det oprindelige indlæg på sin side, men kunne ikke betale for at booste eventet, så længe de brugte billedet af Tess Holliday.

Se det omtalte billede herunder.

11 problemer kvinder med store bryster kender alt for godt
11 problemer kvinder med store bryster kender alt for godt

Det sociale netværk foreslog, at Cherchez la Femme i stedet brugte et billede af en 'relevant aktivitet, såsom løb eller en der cykler'.

Som en reaktion på at bringe et censureret billede, besluttede gruppen derfor at booste eventet med et billede af en plus-size kvinde på en cykel.

- Efter Facebooks seneste 'rådgivning' til os om at erstatte billedet, vi har valgt at bruge af Tess, med en af en person, der kører på cykel, præsenterer vi dig nu for ... en der cykler på en cykel!

Efter flere amerikanske medier har bragt historien har en talsmand fra Facebook, ifølge The Telegraph, nu meldt sig på banen og forklarer, at der var tale om en fejl.

- Dette billede overtræder ikke vores annoncepolitikker. Vi beklager fejlen og har ladet annoncøren vide, at vi godkender deres annonce, lyder det fra Facebook, der forklarer, at de behandler millioner af reklamer om ugen, og i nogle tilfælde går det ud over de forkerte.

LÆS OGSÅ: Sabina sagde nej til urealistisk kropsideal: Nu er hun succesfuld model

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx