Af - 24/01-14 13:42

Svensk gangster blev myrdet af professionelSvensk gangster blev myrdet af professionel

Den brutale likvidering af gangsteren Mille Markovic, som i aftes blev fundet død med fire skud i hovedet, er blevet myrdet af en professionel. Det vurderer ekspert.

storybild

Den brutale likvidering af gangsteren Mille Markovic, som i aftes blev fundet død med fire skud i hovedet, er blevet myrdet af en professionel. Det vurderer ekspert. (Billede: Twitter)

Den tidligere stripklubejer og gangster Mille Markovic, som i aftes blev fundet død i sin bil i et industriområde i Ulvsunda i det nordvestlige Stockholm, havde mange fjender.

En ond strid om stripklubben Privé samt en forestående kritisk bog om den svenske konge har gjort ham upopulær på alle trin af den sociale rangstige.

Dræbt gangster kan have filmet sin egen død
Dræbt gangster kan have filmet sin egen død

Og især på samfundets lavere trin, hvor Stockholms gangstere befinder sig, er der ifølge kriminolog Jerzy Sarnecki folk, som ville Mille Markovic til livs. Derfor mener eksperten også, at alt tyder på, at Markovic blev likvideret af en 'professionel'.

Den dræbte gangster kan udløse blodig krig
Den dræbte gangster kan udløse blodig krig

- Alt afhængig af hvad der kommer frem, kan vi forvente os flere forskellige scenarier. Men med tanke på, at han blev skudt, peger det på, at det er et gangstermord. At affyre flere skud mod hovedet, som det lader til, at der er blevet gjort i dette tilfælde, er kun noget, som erfarne mordere og folk, der er ansat i sikkerhedsjenester med uddannelse i at dræbe, gør, siger Jerzy Sarnecki til, svensk metroxpress.

Lang og ond fight om klub
Mille Markovic har længe ligget i åbenlys konflikt med sin tidligere kompagnon om ejerforholdet omkring stripkluppen Privé. Og for nylig blev Markovic frikendt for mistanken om, at han havde planlagt en skudveksling mod Privés indgang.

Tilbød sexfotos af kongen: Nu er han dræbt
Tilbød sexfotos af kongen: Nu er han dræbt

Og udover konflikten med Privé er de forretningsmæssige problemer kun vokset for serbiske Mille Markovic.

- Man skal huske på, at der er forkel på dette skyderi, og så de andre vi har haft rundt omkribg i byen (Stockholm, red.) den senere tid. Her har de indblandede været yngre, og motiverne har angiveligt ikke været lige så dybdegående, siger Jerzy Sarnecki.

Mille Markovic udgav i 2012 en biografi under titlen 'Biografin' som handler om Markovic's opvækst, boksekarriere og kriminelle løbebane.

- Det eneste man kan sige, om folk med denne type livsførelse som Mille Markovic førte, er, at sandsynligheden, for at han levede til pensionsalderen, ikke er så stor. Det skorter ikke på indikationer i hans historie, der peger på, at han skulle dø en voldsom død. Noget, der heller ikke er usædvanligt for folk med den grad af kriminel indblanding, siger Jerzy Sarnecki.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Jonas gik konkurs: Nu skal kinesisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx