Af Ritzau - 12/11-16 21:26; Opdateret: 12/11-16 23:47

Sting genåbner Bataclan et år efter massakreSting genåbner Bataclan et år efter massakre

Den første koncert et år efter blodbadet på Bataclan blev indledt med et minuts stilhed for at mindes ofrene.

storybild

Publikum venter på, at den britiske musiker Sting indleder sin koncert på spillestedet Bataclan lørdag aften. Med koncerten er Bataclan genåbnet dagen inden etårsdagen for en massakre, der kostede 90 mennesker livet på spillestedet. Andre steder i Paris blev yderligere 40 mennesker dræbt - 130 dødsofre i alt. (Billede: Scanpix/Stringer)

Den britiske musiker Sting var lørdag aften på scenen på det franske spillested Bataclan i Paris.

Dermed genåbnede spillestedet et år efter, at militante islamister dræbte 90 mennesker under en koncert med bandet Eagles of Death Metal.

Lørdagens Sting-koncert blev indledt med et minuts stilhed for at mindes ofrene for massakren fredag 13. november 2015, skriver flere Twitter-brugere.

- Vi vil aldrig glemme dem, sagde den 65-årige musiker på fransk til det forsamlede publikum.

- I aften har vi to ting at opnå: først at mindes de, der mistede deres liv i angrebet, og dernæst at fejre livet og musikken på dette historiske sted.

Derpå indledte han den følelsesladede koncert med sangen "Fragile", mens mange af de forsamlede var tydeligt berørt.

Blandt publikum er også flere overlevende efter angrebet for et år siden, hvor bevæbnede jihadister stormede stedet under en koncert med bandet Eagles of Death Metal.

To af medlemmerne fra bandet selv er dog blevet nægtet adgang til Sting-koncerten af arrangørerne.

Det skyldes angiveligt udtalelser fra den ene - forsangeren Jesse Hughes - tidligere i år. Her antydede han, at muslimsk personale på spillestedet var med i angrebet.

90 mennesker blev dræbt, da gerningsmændene skød vildt omkring sig på Bataclan. Samtidig mistede 40 andre mennesker livet i angreb andre steder i Paris.

Koncertsalen er blevet ombygget i løbet af de seneste par måneder, den har holdt lukket. Dermed er alle spor efter massakren fjernet.

Koncerten fandt sted under skærpede sikkerhedsforanstaltninger som blandt andet betød, at alle gæster blev undersøgt, inden de fik lov at komme ind på spillestedet.

Den britiske stjerne har afvist at få honorar for sin optræden, men vil i stedet lade overskuddet gå til to organisationer for ofrene for massakren, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Nyt skoleskyderi i USA - gerningsmand...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx