Af Sebastian Kirk - 21/09-17 15:57

Trump til grin på sociale medier igen: Lovpriste ikke-eksistende landTrump til grin på sociale medier igen: Lovpriste ikke-eksistende land

USA's præsident er endnu en gang blevet genstand for jokes på sociale medier, efter han omtalte et land, der ikke eksisterer.

storybild

Amerikas præsident, Donald Trump, er endnu en gang blevet genstand for latter på de sociale medier. (Billede: KEVIN LAMARQUE)

Donald Trump har leveret en masse kontroversielle udtalelser, siden han tiltrådte som amerikansk præsident i januar.

Men han har også været årsag til en hel del underholdning på sociale medier - ikke mindst takket være hans tendens til stave- og talefejl.

Senest er Twitter gået amok over, at verdens mægtigste mand for nylig lovpriste et land, der ikke eksisterer, foran en forsamling af afrikanske statsledere i New York.

»I Guinea og Nigeria har I bekæmpet et forfærdeligt ebola-udbrud. og Nambias sundhedssystem er i stigende grad selvforsynende,« sagde Trump.

Ikke bare én, men to gange omtalte præsidenten 'Nambia' - hvilket ikke er et land. Og Twitter-brugerne var hurtige til at efterspørge en afklaring: mente han Namibia, Zambia eller Gambia? Andre valgte at køre med på Trumps ufrivillige joke.

'Namibia er verdens førende eksportør af covfefe,' skriver brugeren Andrew Stroehlein med henvisning til det mystiske ord 'covfefe', som internettet gik amok over, da Trump ved en fejl tweetede det tilbage i maj.

'Jeg har lige fået en e-mail fra Nambia. Åbenbart er min fætter, en prins, død og har efterladt mig millioner af dollar,' lyder det fra en anden bruger, Paul Chambers.

'Nambia er virkelig smukt på denne tid af året. Alle burde besøge det mindst én gang i deres liv. Man skal bare tage svampe for at komme dertil,' joker brugeren BikerBecca.

Det Hvide Hus har efterfølgende i en pressemeddelelse specificeret, at Donald Trump forsøgte at referere til det sydafrikanske land Namibia - hvis præsident, Hage Geingob, var til stede ved mødet i New York. Han har ikke efterfølgende kommenteret på Trumps fejl.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bøde til far: Søn fundet i kuffert
bt.dk
Ejgil på 72 er træt af overklassen:...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx