Af - 17/09-15 08:12

14-årig anholdt for denne kuffert: Nu hyldes han af Obama og Zuckerberg14-årig anholdt for denne kuffert: Nu hyldes han af Obama og Zuckerberg

I mandags blev han lagt i håndjern for sin opfindelse, men nu inviteres han til Det Hvide Hus.

Bildstrecke im Grossformat »

På få dage er en 14-årig dreng gået fra at være mistænkt for at lave en bombe til at være hyldet som et mindre ingeniør-geni.

Amerikanske Ahmed Mohamed fra Houston blev mandag anholdt og lagt i håndjern mistænkt for at have lavet en falsk bombe. I går fik han så en invitation fra den amerikanske præsident Barack Obama, der gerne vil byde den teknologi-interesserede dreng velkommen i Det Hvide Hus.


Den unge amerikaner havde blot skabt et hjemmelavet vækkeur i en kuffert, da balladen om ham begyndte. Da det snart stod klart, at kufferten var aldeles ufarlig, spredte historien sig på sociale medier.

Nu kan du snart dislike på Facebook
Nu kan du snart dislike på Facebook

En talsmand for Det Hvide Hus har udtalt, at sagen er et studie i ubegrundede fordomme i en tid, hvor landet bekæmper militant islamisme i Mellemøsten, skriver New York Times.

Skaberen af Facebook, Mark Zuckerberg, gik til tasterne i går aftes og skrev, at fremtiden tilhører unge som Ahmed Mohamed, og ligesom præsidenten inviterer Mark Zuckerberg ham nu på et besøg hos verdens største sociale medie.

Politi i Texas har besluttet at droppe sigtelser mod den 14-årige, hvis familie oprindeligt kommer fra Sudan, skriver BBC.

Obama: Lad os redde vores eneste planet mens tid er
Obama: Lad os redde vores eneste planet mens tid er

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx