Af - 17/09-15 08:12

14-årig anholdt for denne kuffert: Nu hyldes han af Obama og Zuckerberg14-årig anholdt for denne kuffert: Nu hyldes han af Obama og Zuckerberg

I mandags blev han lagt i håndjern for sin opfindelse, men nu inviteres han til Det Hvide Hus.

Bildstrecke im Grossformat »

På få dage er en 14-årig dreng gået fra at være mistænkt for at lave en bombe til at være hyldet som et mindre ingeniør-geni.

Amerikanske Ahmed Mohamed fra Houston blev mandag anholdt og lagt i håndjern mistænkt for at have lavet en falsk bombe. I går fik han så en invitation fra den amerikanske præsident Barack Obama, der gerne vil byde den teknologi-interesserede dreng velkommen i Det Hvide Hus.


Den unge amerikaner havde blot skabt et hjemmelavet vækkeur i en kuffert, da balladen om ham begyndte. Da det snart stod klart, at kufferten var aldeles ufarlig, spredte historien sig på sociale medier.

LÆS OGSÅ: Nu kan du snart dislike på Facebook

En talsmand for Det Hvide Hus har udtalt, at sagen er et studie i ubegrundede fordomme i en tid, hvor landet bekæmper militant islamisme i Mellemøsten, skriver New York Times.

Skaberen af Facebook, Mark Zuckerberg, gik til tasterne i går aftes og skrev, at fremtiden tilhører unge som Ahmed Mohamed, og ligesom præsidenten inviterer Mark Zuckerberg ham nu på et besøg hos verdens største sociale medie.

Politi i Texas har besluttet at droppe sigtelser mod den 14-årige, hvis familie oprindeligt kommer fra Sudan, skriver BBC.

LÆS OGSÅ: Obama: Lad os redde vores eneste planet mens tid er

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx