Af Webstud/AS - 13/07-17 20:43

Firma fik titusinder til at acceptere 1000 timers samfundstjenesteFirma fik titusinder til at acceptere 1000 timers samfundstjeneste

Et britisk firma tilføjede et punkt til deres betingelser, hvori der stod, at brugere, som havde accepteret, skulle udføre 1,000 timers samfundstjeneste. Det viste sig at være et prank til at sætte fokus på det digitale privatliv.

storybild

(Billede: Scanpix)

Har du nogensinde været i en lufthavn eller på en café, hvor du skulle acceptere en række betingelser, før du kunne få gratis Wi-Fi? Så skal du måske læse den grundigt næste gang - 22,000 personer er nemlig lige blevet snydt, skriver Mashable.

Det var Wi-Fi-leverandøren Purple, som tog fusen på deres brugere for at vise, hvordan folk undgår at læse vilkår og betingelser igennem, før de klikker ‘acceptér’.

Purple tilføjede et punkt til deres brugerbetingelser, hvori der stod, at ‘brugeren kan være påkrævet, efter Purples skøn, at udføre 1,000 timers samfundstjeneste’. Herefter listede firmaet de skøre opgaver, brugeren kunne blive udsat for.

Arbejdet kunne bestå i at ‘sørge for kram til ejerløse katte og hunde, ‘manuelt løsne tilstoppede kloakker’, ‘rense toiletter til festivaler og begivenheder’ eller ‘male snegleskaller for at oplyse deres eksistens’.

Det viste sig - knap så overraskende - at kun én af 22,000 personer opdagede betingelsen i løbet af de to uger, pranket stod på, hvilket ifølge direktøren for Purple, Gavin Wheeldon, bekræftede problemet.

- Wi-fi-brugere er nødt til at læse betingelserne, når de tilmelder sig gratis netværksadgang. (...) Vores eksperiment viser, at det er alt for nemt at krydse en boks af og give samtykke til noget uretfærdigt, forklarede direktøren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx