Af Ritzau - 29/10-16 01:28; Opdateret: 29/10-16 02:28

Clinton opfordrer FBI til at frigive detaljer om nye e-mailsClinton opfordrer FBI til at frigive detaljer om nye e-mails

Det amerikanske folk fortjener at få alle oplysninger om det nye materiale straks, siger Hillary Clinton.

storybild

Det nye materiale er fundet på elektroniske enheder, der tilhører Hillary Clintons nærmeste rådgiver, Huma Abedin (tv), og hendes mand. (Billede: Reuters/Brian Snyder)

Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, siger fredag, at hun er "overbevist om", at de nye e-mails, der er dukket op, ikke vil ændre på den konklusion, FBI nåede frem til i sommer.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Udtalelsen kommer, efter at FBI tidligere fredag meddelte, at forbundspolitiet vil undersøge en række nye e-mails, som relaterer sig til Clintons omstridte e-mail-sag.

Hillary Clinton opfordrer FBI til straks at fremlægge alle oplysninger om det nye fund.

- Det amerikanske folk fortjener at få alle fakta med det samme, siger hun.

- Det er nødvendigt, at FBI forklarer, hvad det her går ud på, ligegyldigt hvad det er, tilføjer hun.

Chefen for FBI, James Comey, oplyste tidligere fredag, at det endnu er uklart, hvor signifikant det nye materiale er. Han ved heller ikke, hvor lang tid de nye undersøgelser vil tage.

Clintons e-mailsag bliver genåbnet kun 11 dage inden præsidentvalget 8. november.

- Vi er 11 dage fra det måske vigtigste nationale valg i vores levetid, siger Hillary Clinton.

- Vi kender ikke de faktiske forhold, hvilket er grunden til, at vi opfordrer FBI til at frigive alle de oplysninger, de har, siger hun.

Det nye materiale er ikke blevet fundet på en privat server. Men derimod på elektroniske enheder, der tilhører Clintons nærmeste rådgiver, Huma Abedin, og hendes mand, den amerikanske politiker Anthony Weiner.

Anthony Weiner har været involveret i tre sexskandaler. Han er tidligere medlem af Repræsentanternes Hus.

FBI undersøger ifølge the New York Times flere tekstbeskeder, som Weiner angiveligt har sendt til en 15-årig pige i North Carolina.

- Vi har hørt disse rygter. Vi ved ikke, hvad vi skal tro. Jeg er sikker på, at der vil opstå endnu flere rygter, siger Hillary Clinton.

- Det er derfor, at det påhviler FBI at fortælle os, hvad de ved, tilføjer hun.

I juli besluttede USA's justitsminister, Loretta Lynch, efter indstilling fra FBI at lukke den omstridte e-mailsag, hvormed Clinton slap for at blive retsforfulgt.

Sagen går tilbage til Hillary Clintons tid som udenrigsminister, hvor hun blandt andet brugte en privat e-mailkonto til at kommunikere i embeds medfør.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx